Άμεση εκτίμηση των ζημιών από τη χαλαζόπτωση ζητά και ο Γ. Ανδριανός

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άμεση εκτίμηση των ζημιών από τη χαλαζόπτωση ζητά και ο Γ. Ανδριανός

Μάιος 31, 2012 - 18:29

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός  επισκέφθηκε σήμερα περιοχές του νομού που πληγήκαν από τη χθεσινή χαλαζόπτωση σε Ανυφί, Αγία Τριάδα, Αργολικό, Παναρίτι, Ν. Τίρυνθα, Μάνεσι και Πουλακίδα.
Ο κ. Ανδριανός έκανε την  ακόλουθη δήλωση:
«Η χθεσινή ισχυρή χαλαζόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος του Αργολικού πεδίου από Μοναστηράκι μέχρι και Νέα Τίρυνθα (Μοναστηράκι, Ανυφί, Πλατανίτι, Αγία Τριάδα, Μάνεσι, Πουλακίδα, Αργολικό, Παναρίτι, Ν. Τίρυνθα, Προφήτη Ηλία ) έπληξε αγροτικές καλλιέργειες στο Νομό μας   καταστρέφοντας την παραγωγή μεγάλου αριθμού αγροτών οι οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης απέναντι τόσο στις επιπτώσεις της κρίσης, όσο και στην εξαιρετικά ανεπαρκή πολιτική ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα.
Οι ζημιές είναι εκτεταμένες τόσο σε βερίκοκα  και οπωροκηπευτικά που είναι στην περίοδο της συγκομιδής , όσο και στα εσπεριδοειδή και τις υπόλοιπες δενδρώδεις και μη καλλιέργειες.
Είναι επιτακτικό να μην υπάρξει  καμία απολύτως καθυστέρηση στις προβλεπόμενες διαδικασίες για  την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ.
Απέστειλα σχετική επιστολή στον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαραβέγια  και θα παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της διαδικασίας εκτίμησης , αποτίμησης και καταβολής της αποζημίωσης ώστε να μην προστεθεί εξαιτίας γραφειοκρατικών καθυστερήσεων ακόμα ένα βάρος στους αγρότες της Αργολίδας».
(φωτογραφία από την Αγία Τριάδα-eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)