Με μεγάλη συμμετοχή ο Μυκηναϊκός δρόμος (φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με μεγάλη συμμετοχή ο Μυκηναϊκός δρόμος (φωτο)

Ιούνιος 04, 2012 - 11:00

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πάνω από 150 άτομα πήραν μέρος την Κυριακή στον Μυκηναϊκό αγώνα δρόμου.Ειναι ένας θεσμός που είχε ξεκινήσει από τις κοινότητες Μυκηνών και Προσύμνης και συνεχίζεται τώρα με τον Καλλικρατικό Δήμο Άργους-Μυκηνών.Γινεται επάνω σε αρχαίο δρόμο που χρησιμοποιούσαν οι Μυκηναΐοι για να κάνουν τις μεταφορές τους.Ξεκινάει από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και τερματίζει στο Eκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Προσύμνη.
Συμμετείχαν αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας σε αγώνα δρόμου ,στον τερματισμό πήραν μετάλλια οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες, επίσης ιππείς αλλά και πεζοπόροι.
Μάλιστα η πεζοπόροι είχαν την  ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον αρχαιολόγο κ.Ψύχα για τα αρχαία ευρήματα που υπάρχουν πάνω στην όμορφη  αυτή διαδρομή.
Επίσης τιμηθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία που συμμετείχε στην διαδρομή που ήταν ο κ.Τσάκωνας από το Άργος που έχει γεννηθεί το 1932.
Υπήρχαν όμως και παράπονα αφού ήταν παντελής η απουσία του Δήμου,δεν υπήρχε κανένας δημοτικός σύμβουλος ούτε τις απονομές να κάνει,ενώ δεν υπήρχε και το λεωφορείο του Δήμου για να επιστρέψει τον κόσμο από την Προσύμνη στην  αφετηρία στις Μυκήνες.(ρεπορτάζ Κώστας Τασσόπουλος-φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)