Β.Σιδέρης:Η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για το μεταναστευτικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Β.Σιδέρης:Η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για το μεταναστευτικό

Μάρτιος 05, 2016 - 12:59

Η εγκληματική αδιαφορία, η απραξία και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις των κυβερνώντων έχουν φέρει την Ελλάδα σε ένα τέλμα. Μετά την καταστροφική οικονομική πολιτική, της οποίας τις συνέπειες βιώνουν όλοι οι Έλληνες στο πετσί τους, έχουμε τη διόγκωση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος, του λεγόμενου μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της η χώρας μας, καλείται να αντιμετωπίσει ένα ανεξέλεγκτο κύμα μεταναστών από διάφορες χώρες, των οποίων ο προορισμός είναι η Ευρώπη. Προτού όμως αναζητήσουμε λύσεις, οφείλουμε να ανατρέξουμε στις πολιτικές των τελευταίων μηνών και να αποδώσουμε ευθύνες σε αυτούς που κατάντησαν τη χώρα μας για ακόμα μια φορά περίγελο των Ευρωπαίων εταίρων μας. Δυστυχώς σε αυτή τη χρονική συγκυρία έμελλε η Ελλάδα να κυβερνάτε από ανθρώπους που μέχρι πρότινος δεν γνώριζαν την ύπαρξη θαλάσσιων συνόρων μας . Ανθρώπους που “γκρέμισαν” εν μία νυκτί όσα είχε επιτύχει η προηγούμενη κυβέρνηση στοχεύοντας στην ασφάλεια και στην εθνική κυριαρχία μας. Ανθρώπους που σε κάθε ομιλία τους στα δημόσια μέσα ανέφεραν την πολιτική των “ανοικτών συνόρων” και με την εγκληματική πολιτική ανικανότητά τους, άναβαν το πράσινο φως στους δουλεμπόρους.

Όμως πού θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση και τι πρέπει να κάνουμε; Ήδη αναταραχές έχουν ξεσπάσει και από άκρη σε άκρη οι πολίτες της χώρας συνειδητοποιούν το πόσο δύσκολο είναι να απορροφηθούν από το μικρό μας κράτος όλοι αυτοί οι άνθρωποι που διασχίζουν το Αιγαίο καθημερινά. Είμαστε η χώρα που στην τελευταία σύνοδο Πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες, ανέλαβε τις περισσότερες δεσμεύσεις. Χρειαζόμαστε έμπειρες πολιτικές κινήσεις και όχι ερασιτεχνισμούς. Ισχυρή διπλωματία η οποία θα θέσει την Τουρκία προ των ευθυνών της σε ότι αφορά την τήρηση των σχετικών συμφωνιών. Τώρα που και η Ευρώπη συνειδητοποιεί το μέγεθος και την τραγικότητα του προβλήματος, τώρα πρέπει η κυβέρνηση να κερδίσει ευρωπαϊκές λύσεις και ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα πρέπει να καταστεί σαφές, πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της αυτό το “βάρος”, αλλά χρειάζεται άμεσα την ευρωπαϊκή στήριξη και την αλληλεγγύη. Αντιθέτως η τωρινή κυβέρνηση δεν τείνει στο ελάχιστο προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση πως προσδοκά την περιθωριοποίηση της Ελλάδας στις συνειδήσεις των ευρωπαϊκών κρατών.

Κλείνοντας, οι αναγνώστες αυτού του κειμένου οφείλουν να γνωρίζουν την ύπαρξη προγραμμάτων και κονδυλίων της Ε.Ε τα οποία προορίζονται για την Ελλάδα και αφορούν την ενίσχυση της ελληνικής πλευράς μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο. Οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν στη θέση του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να δώσεις λύσεις χωρίς να αναλώνεται στη μετάθεση των ευθυνών. Οποιοσδήποτε άλλος ναι, όχι όμως ο κ. Τσίπρας.

 

ΣΙΔΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ Ν.Δ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ