Πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το Ναύπλιο-κινδύνεψαν σπίτια (photos)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πυρκαγιά ξέσπασε έξω από το Ναύπλιο-κινδύνεψαν σπίτια (photos)

Ιούνιος 05, 2012 - 20:17

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πυρκαγιά ξέσπασε κατά τις απογευματινές ώρες έξω από το Ναύπλιο, στην περιοχή Λευκάκια στη θέση Μακρυβούνι. Δυνάμεις της πυροσβεστικής λαμβάνουν μέρος με 18 επανδρωμένα οχήματα  από την Αργολίδα, την Αρκαδία και την Κορινθία  και από αέρος πέντε αεροσκάφη καναντέρ προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε σπίτια αφού η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές και κατευθύνεται προς Πυργιώτικα και Δρέπανο σε αγροτοδασική περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.Τη νύχτα οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν τη φωτιά όμως λόγω των ανέμων που άρχισαν να πνέουν το πρωί το πύρινο μέτωπο είναι και πάλι ενεργό.Μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης.(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Απείλησε σπίτια η φωτιά στα Λευκάκια

Μεγάλες καταστροφές σε ελιές, αγροτικές καλλιέργειες, δασικές εκτάσεις και θερμοκήπια προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα σε μια έκταση 2-2,5χιλιάδων στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Λευκακίων φτάνοντας μέχρι το κατώφλι κατοικιών. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, ούτε καταγράφηκαν ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο. Mετά την αναγγελία ΠΣΕΑ από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων-αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη το πάγιο κεφάλαιο (θερμοκήπια, αγροτικές αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα κτλ.).

Ο Δήμος Ναυπλιέων καλεί τους πληγέντες να προσέλθουν στα γραφεία των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στην Νέα Τίρυνθα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στις δηλώσεις ζημιάς.