Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας στον Ολύμπιο Δρόμο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Δρομέων Αργολίδας στον Ολύμπιο Δρόμο

Ιούνιος 05, 2012 - 20:49

ΑΕΘΛΙΟΣ:ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2012

Ένας μοντέρνος  άθλος στα ίχνη ενός μύθου

Ο Αέθλιος υπήρξε ο πρώτος βασιλιάς της αρχαίας Ήλιδας στην περιοχή της Ολυμπίας. Ήταν γιός του Δία και της Πρωτογένειας. Μετά τον Ηρακλή, αναφέρεται ότι ο Αέθλιος ήταν ο προστάτης των αγώνων της Ολυμπίας.
Από το όνομά του προέρχονται οι λέξεις αθλητής, άθλος … για να καθορίσουν για πάντα την προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τις φυσικές του δυνάμεις.

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ολύμπιος Δρόμος, ένας αγώνας υπεραποστάσεων 180 χλμ που διεξάγεται βάσει των Διεθνών Κανονισμών της IAAF και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (I.A.U.), με αφετηρία την Αρχαία Νεμέα και τερματισμό την Αρχαία Ολυμπία, διάρκειας 28 ωρών χωρίς διακοπή και με την συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο. Οι αθλητές ακολουθούν τη διαδρομή Νεμέα – Σκοτεινή - Λεβίδι – Βυτίνα – Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο - Τρόπαια – Άσπρα Σπίτια – Λούβρο – Μουριά – Λιναριά – Ολυμπία. Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 83 αθλητές – ανάμεσά τους 8 γυναίκες - από 14 χώρες της Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας και την Ελλάδα και συγκαταλέγεται πλέον, μετά τη δωδεκαετή του πορεία, στους σημαντικότερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στον  τερματισμό οι νικητές αμείβονται με στεφάνι από κλαδιά ελιάς όπως και οι αρχαίοι ολυμπιονίκες, και  εκπληρώνεται το όραμά τους να διαβούν  μέσα από το ιερό Στάδιο της Ολυμπίας
Φέτος για πρώτη φορά διεξήχθη παράλληλα με τον Ολύμπιο Δρόμο και με κοινή αφετηρία και διαδρομή Αγώνας Δρόμου 62 χλμ. Ο αγώνας θα ακολουθήσει τη διαδρομή από το Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας έως το Λεβίδι και θα έχει διάρκεια όχι περισσότερο από 10 ώρες. Σε αυτόν τον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 αθλητές.

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς  Αργολίδας συμμετείχε στους αγώνες με 6 αθλητές συνολικά , έναν στα 180 χλμ. και πέντε στα 62 χλμ.

Νικητής στην διαδρομή τον 180 χλμ αναδείχτηκε ο Στέργιος Αναστασιάδης τερματίζοντας 18 ώρες 20’.56” , στην δεύτερη θέση ακλούθησαν δυο αθλητές ο Γιώργος Βλάχος αθλητής του συλλόγου Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας και ο Χρήστος Μαυρίκιος με   χρόνο 19ώρες 24’.25” και στην τρίτη θέση ακλούθησαν άλλοι δυο αθλητές D’hondt Frank από το Βέλγιο μαζί με τον Κωνσταντίνο Κοζανίτης με χρόνο 20 ώρες 16’.22”

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε  η Αμαλία Ματθαίου  με χρόνο 23 ώρες 58’.11” και κατέλαβε την 13η θέση στην γενική κατάταξη.

Στην διαδρομή τον 62 χλμ. νικητής αναδείχτηκε ο Νικόλαος Γκέκας με χρόνο 5 ώρες 36’.18’’, στην δεύτερη θέση ο Γερμανός Andreas Bauer με χρόνο 6 ώρες 03’.13’’ και τρίτος ο Κώστας Κωνσταντόπουλος με χρόνο 6 ώρες 10’.44’’.

Οι άλλοι αθλητές του συλλόγου τερμάτισαν ως εξής:

Στην 24η θέση τρεις αθλητές μαζί ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος , Δημήτρης Σαμαρτζής και Μιχάλης Σιατερλής με χρόνο 7 ώρες 56’.12’’,  ακολούθησε στην 33η ο Σωτήρης Δαμάλας με χρόνο 8 ώρες 49’.11’’ και 34η θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος με χρόνο 8 ώρες 50’.27’’

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Εθελοντές Διασώστες για την βοήθεια που μας παρέχουν στους αγώνες. Και συγκεκριμένα τους Τσιώρος Κωνσταντίνος , Μαστοράκης Γεώργιος , Καραμέρος Ιωάννης και Κωστάκης Αγαμέμνων για την βοήθεια που μου παρείχαν το βράδυ μετά το  Βαλτεσινίκο σε ένα πρόβλημα που προέκυψε στο πόδι σε σημείο να μην μπορώ να συνεχίσω , με την βοήθεια τους κατάφερα να το ξεπεράσω και να συνεχίσω να τρέχω , με αποτέλεσμα την δεύτερη θέση του αγώνα. Σας ευχαριστώ πολύ.