Λεβεντομαγκιές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λεβεντομαγκιές

Μάρτιος 15, 2016 - 23:18

Δεν έχει σημασία αν ο τάδε ή ο δείνα της Ένωσης Κεντρώων πήρε περισσότερες ψήφους από τους άλλους και εξελέγη βουλευτής. Δεν έχει σημασία αν -εκτός απροόπτου- η θητεία του ορίζεται να είναι τετραετής. Εγώ υπόσχομαι ότι όλοι θα βάλετε τους βασιλικούς σας πισινούς στα έδρανα! Και δεν πα να λένε οι ψηφοφόροι...

Κοίτα να δεις που, τελικώς, αν είσαι ικανός πολιτικός, δηλαδή, εδώ που φτάσαμε, αυτό σημαίνει αν ξέρεις να δουλεύεις ψιλό γαζί καλύτερα και από ραπτομηχανή, δεν κοροϊδεύεις μόνο τον κοσμάκη, αλλά και τους ίδιους τους υποψήφιους βουλευτές σου.

Ο Λεβέντης, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε υποσχεθεί στους υποψήφιους του κόμματός του προτού μπουν στα ανάκτορα της Δημοκρατίας ότι κάθε έξι μήνες θα έκανε αλλαγή στα έδρανα, όπως οι προπονητές υπόσχονται στους παίκτες ότι θα πιάσουν την μπάλα στα χέρια τους ή στα πόδια τους. Και εκείνοι οι πιστοί υπηρέτες του λαού, οι οποίοι κάτω από έναν γραφικότατο αρχηγό έκαναν τις τίμιες προεκλογικές εκστρατείες τους, το έχαψαν το δόλωμα, επειδή, σου λέει, έχω - δεν έχω εκλεγεί, θα παραιτηθούν οι πρώτοι, θα δω την έδρα και θα πάρω την αποζημίωση. 

Α, ναι. Θα υπηρετήσω και τη χώρα.

Και όλοι τούτοι οι τίμιοι αγωνιστές και εκφραστές της λαϊκής βούλησης, μόλις πέρασε ο καιρός και είδαν ότι ο Βασίλης τους δεν λέει να τους βάλει πρώτο τραπέζι πίστα, στέλνουν εξώδικο με την απαίτηση να τηρήσει ο αρχηγός τις προεκλογικές του δεσμεύσεις!

Εμ, είναι πολλά τα λεφτά, Βασίλη, και, ως γνωστόν, μην τάξεις σε άγιο κερί, σε υποψήφιο έδρα και σε βουλευτή υπουργείο! Πέρα από τη λεβεντομαλακία να υπόσχεται ό,τι φτάνει, οι υποψήφιοι του Λεβέντη δείχνουν ότι στηρίζουν τον πρόεδρό τους που η μία στις δύο λέξεις είναι «οικουμενική». Βλέπεις, συνεννοούνται τόσο καλά μέσα στο κόμμα, που θεωρούν ότι είναι ρυθμιστικός παράγοντας στα πολιτικά πράγματα, τα ατιμούλικα!

Τι απάντησε ο πρωτόπειρος στα κοινοβουλευτικά πράγματα Λεβέντης; 

«Ήταν δική μου πρόταση να αλλάζουν οι βουλευτές κάθε έξι μήνες, στην πράξη όμως μέσα από την κοινοβουλευτική πείρα, ο βουλευτής στο εξάμηνο ούτε γνωρίζει ακόμη τα δικαιώματά του στο κοινοβουλευτικό του έργο και άρα το διάστημα αυτό είναι πολύ μικρό. Εάν τους αλλάξω, θα καταστραφεί η Ένωση Κεντρώων γιατί θα πρέπει να είναι ξανά μαθητευόμενοι οι επόμενοι. Δεν μπορώ να είμαι εγώ διδασκαλείο βουλευτών. Να περιμένουν. H Ένωση Κεντρώων μεγαλώνει θα πάρει 15%-20% και μπορούν να βγουν την επόμενη φορά. Εγώ περίμενα 35 χρόνια να βγω βουλευτής, οι κύριοι θέλουν με την πρώτη φορά;»

Εντάξει, τώρα ξεκαθάρισαν όλα: είδε ότι δεν γίνεται να καταρτίζει βουλευτές κάθε έξι μήνες -τώρα που μπήκε επιτέλους στη Βουλή και απέκτησε πείρα. Επομένως, ήταν ζήτημα προσωπικής απειρίας του η υπόσχεσή του, κατά τα λεγόμενά του.

Και όχι συνειδητά δόλωμα στο αγκίστρι για να μην χάσει κανέναν στον δρόμο...

Το 15%-20% που θα πάρει στις επόμενες εκλογές, ασχολίαστο. Αλλά γουστάρω ενθουσιασμό και αισιοδοξία!

Το Σύνταγμα προβλέπει την παραίτηση βουλευτή για λόγους προσωπικούς, ευθιξίας κτλ. Για λόγους τράμπας, δεν έχει ξαναγίνει! Εντάξει, είδα πώς είναι, άντε να έρθει ο επόμενος να ζήσει την εμπειρία. Τι είναι να είσαι βουλευτής, κατά την Ένωση Κεντρώων; Σαν να είσαι 15χρονος και περιμένεις στην ουρά στο μπουρδέλο για να αποκτήσεις την εμπειρία!

Να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους που επιμένουν και απειλούν με εξώδικα και ζητούν έδρα για να φάνε και για να μοστράρουν ως βουλευτές. Το ξεφτιλίκι πέρασε σε άλλο επίπεδο καθώς ο Λεβέντης δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή του οι παραιτήσεις των βουλευτών, αν τις ζητήσει. Είναι σοβαροί και εκείνοι; Τους εξέλεξε ο (βλάκας, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα) λαός τους, εκπροσωπούν το όποιο κομμάτι της κοινωνίας και θα κάνουν τράμπα τις ψήφους χωρίς κανέναν πολιτικό λόγο παρά μόνο το εσωκομματικό ρουσφέτι που έταξε ο Λεβέντης σε όλους τους υποψηφίους;

Ναι, θα το κάνουν. Διότι, σου λέει, αν είναι να αλλάζουμε κάθε εξάμηνο, έξι μήνες δουλειάς και αποζημίωση, έξι μήνες ανάπαυλα, έξι μήνες μετά ξανά στο έδρανο!

Πού καταντήσαμε τη δημοκρατία στην Ελλάδα...