Η δήλωση Γ. Ανδριανού για την παράταση στις άδειες υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η δήλωση Γ. Ανδριανού για την παράταση στις άδειες υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού

Ιούνιος 06, 2012 - 15:08

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, σχετικά με την ανακοινωθείσα απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων για την παράταση έως και την 17η Δεκεμβρίου 2012 (από την 16 Ιουνίου 2012) στην προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι  οι υπηρεσιακοί υπουργοί Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητής  κ. Μαραβέγιας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθηγητής κ. Τσάλτας ανταποκρίθηκαν στην επιστολή μου στις 18 Μαΐου, με την οποία έθεσα το δίκαιο αίτημα ολόκληρου του αγροτικού κόσμου να δοθεί νέα παράταση στη διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών από τους αγρότες για τη χορήγηση άδειας για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις. Η νέα παράταση, μέχρι και τη 17η Δεκεμβρίου, αφήνει επαρκή χρόνο ώστε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Οφείλω όμως να επισημάνω με κάθε δυνατή έμφαση την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι αγρότες εξαιτίας του απαράδεκτου τρόπου με τον οποίο προσέγγισε το ζήτημα η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζω ότι οι αρχικές ρυθμίσεις – που άλλαξαν μόνο μετά τις σχετικές παρεμβάσεις μου στη Βουλή προς τον τότε αρμόδιο υφυπουργό– συνεπάγονταν σημαντικό χρηματικό κόστος για τους αγρότες την ώρα που ο πρωτογενής τομέας δίνει μάχη επιβίωσης. Ακόμα όμως και με την αλλαγή των προβλέψεων, ώστε να μην επιβαρύνονται οι αγρότες, η παράταση που δόθηκε αρχικά δεν επαρκούσε, αφού η διορθωτική ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 110424/11-4-2012, γεγονός που επεσήμανα στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με την τελευταία μου επιστολή.
Η πολιτεία οφείλει να προσεγγίζει  τέτοια ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα  τον πολίτη με την αρμόζουσα σοβαρότητα. Και εδώ οφείλω να αναγνωρίσω την άμεση σχετική παρέμβαση και επίλυση του ζητήματος από τους συναρμόδιους υπηρεσιακούς Υπουργούς».