Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη από το Πανεπιστήμιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη από το Πανεπιστήμιο

Ιούνιος 07, 2012 - 20:43

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, ημερίδα - Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τιμώντας -ένα χρόνο μετά τον θάνατό του- τον μεγάλο Έλληνα θεατρικό συγγραφέα.
Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει:
1. Ομιλίες από θεατρολόγους , ιστορικούς του θεάτρου και του κινηματογράφου μεταξύ των οποίων: Κυριακή Πετράκου, Γιώργος Πεφάνης, Γιάννης Σολδάτος κά.
2. Ανάμεσα στις ομιλίες θα παρεμβάλλονται σε μορφή αναλογίου αποσπάσματα από θεατρικά έργα του συγγραφέα, ερμηνευμένα από ηθοποιούς φοιτητές και θεατρική ομάδα του Ναυπλίου.
3. Στρογγυλό τραπέζι στο οποίο θα παραστούν σημαντικοί καλλιτέχνες, που έχουν ασχοληθεί με το έργο του, όπως ο Κώστας Καζάκος, ο Τάκης Τζαμαργιάς, κά. καθώς και η κόρη του σκηνοθέτη Κατερίνα Καμπανέλλη.
4. Την ημερίδα θα ανοίξουν και θα κλείσουν οι φοιτητές του Τμήματος παρουσιάζοντας αποσπάσματα από «Το μεγάλο μας τσίρκο», την «Ηλικία της Νύχτας», τον «Κρυφό Ήλιο» και τον «Αόρατο Θίασο», στα πλαίσια των μαθημάτων Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Λήδας Τασοπούλου» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, απέναντι από το κολυμβητήριο του Ναυπλίου. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής κος Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, θα προλογίσει η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, αν. καθηγήτρια κα Βάσω Μπαρμπούση και θα συντονίζει η διδάσκουσα (μέλοςΔΕΠ) κα Γεωργοπούλου Βαρβάρα. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Οι συμμετέχοντες της Ημερίδας – Αφιερώματος που πραγματοποιείται για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη θα λάβουν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.