Εξιχνίαση για δύο ληστείες τραπεζών σε Πόρτο Χέλι και Κρανίδι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εξιχνίαση για δύο ληστείες τραπεζών σε Πόρτο Χέλι και Κρανίδι

Ιούνιος 07, 2012 - 20:52

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τράπεζας στην Αργολίδα
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον τρεις ακόμα συνεργοί του
Συνολικά από την δράση τους είχαν αφαιρέσει πάνω από 570.000 ευρώ
Σε βάρος του 42χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου για ένοπλη ληστεία
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) υποθέσεις ένοπλης ληστείας σε υποκαταστήματα τράπεζας στο Πορτοχέλι και στο Κρανίδι Αργολίδας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 42χρονου ημεδαπού για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα τρεις συνεργοί του.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ο 42χρονος μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του διέπραξαν και τις εξής ένοπλες ληστείες:
• Την 23-7-2010 το μεσημέρι, στο Πορτοχέλι Αργολίδας, ο 42χρονος, μαζί με ένα ακόμα άτομο, αφού εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας, με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
• Την 28-12-2011 το μεσημέρι, στο Κρανίδι Αργολίδας, ο 42χρονος μαζί με τρία ακόμα άτομα, αφού εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Συνολικά, από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό, που ξεπερνά τις -570.000- ευρώ.
Επιπλέον, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.