Η Ιωάννα Κοντούλη από την Τρίπολη: Το ευρώ μέσο ευημερίας και όχι αυτοσκοπός (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Ιωάννα Κοντούλη από την Τρίπολη: Το ευρώ μέσο ευημερίας και όχι αυτοσκοπός (video)

Ιούνιος 10, 2012 - 17:53

Στην Τρίπολη βρέθηκε πριν λίγη ώρα η επικεφαλής των «Οικολόγων Πράσινων» Ιωάννα Κοντούλη στο πλαίσιο περιοδείας της στην Πελοπόννησο και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΑ με σκοπό να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος της εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου. Η κα. Κοντούλη, την οποία προλόγισε ο υποψήφιος του κόμματος στην Αρκαδία Βασίλης Γιόκαρης, αρχικά τόνισε πως οι Οικολόγοι επιμένουν και θα παλέψουν για αυτό, να είναι μία αυτόνομη καθαρή φωνή στην επόμενη βουλή. Τόνισε πως υπάρχει στον κόσμο η πίεση της συγκυρίας και η συνήθεια να πηγαίνουν οι αναποφάσιστοι με τους νικητές αλλά θα πρέπει τα δίπολα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο να μην στηριχθούν. Άλλωστε όπως σημείωσε έχουν αυτά φτάσει στα όριά τους. Μάλιστα μίλησε για πελατειακό κράτος που πρέπει να τελειώνει αφού δεν έχει στόχο την ευημερία των πολλών αλλά την μακροημέρευση των κυβερνώντων.
Διευκρίνισε πως οι Οικολόγοι δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί και επεσήμανε πως και η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου έδειξε ότι ο κόσμος δεν θέλει μεσσίες, ούτε θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει αυτοδυναμία.
Αναλύοντας τα σενάρια της επόμενης μέρας και εξηγώντας τη στάση τη δική τους, αρχικά ανέφερε πως θα «βάλουμε κόκκινες γραμμές» και τόνισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα με κορμό τη ΝΔ, ενώ σε ένα κυβερνητικό σχήμα με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσουν «λευκή επιταγή». Ενώ στο ενδεχόμενο του 3ου σεναρίου θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση, με εθνικό σχέδιο σωτηρίας. Σημείωσε πως δεν θα πρέπει να λέμε μόνο «όχι» στο μνημόνιο αλλά να υπάρχει και ένα όραμα για την αποδέσμευσή μας από αυτό ενώ διευκρίνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει να υπηρετεί το ίδιο παραγωγικό μοντέλο, γιατί θα γίνουν τα ίδια λάθη, αλλά θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή και να δημιουργηθεί ένα συμβόλαιο που θα στηρίζεται στα συλλογικά αγαθά και όχι στην αγοραστική δύναμη.
Μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με όρους όπως να μην υπάρξουν νέα μέτρα μετά τις εκλογές, να δοθεί μία παράταση στην Κυβέρνηση που θα προκύψει και χαρακτήρισε το ευρώ ως μέσο ευημερίας και όχι αυτοσκοπό. Τόνισε ακόμα πως πρέπει να δημιουργηθεί μία ευρωπαϊκή επιτροπή ελέγχου λογιστικού χρέους ενώ κλείνοντας επεσήμανε πως τα λάθη μας είναι σε πολλά επίπεδα και η κρίση είναι πολύπλευρη και όχι μόνο οικονομική και ζήτησε στήριξη των Οικολόγων Πράσινων για να μην «χρεοκοπήσει και η ζωή», αφού κανονικά μόνο οι πολιτικές και οι πολιτικοί χρεοκοπούν…

Το βίντεο με την εισήγηση της Ιωάννας Κοντούλη…

xDICwRr9EWo