Θα ψηφίσεις γκρεμό ή ρέμα;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θα ψηφίσεις γκρεμό ή ρέμα;

Απρίλιος 19, 2016 - 11:51

Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουμε για τον τρόπο με τον οποίον θα ψοφήσουμε... Τι θα διαλέξουμε; Κόκκινο γκρεμό ή μπλε ρέμα, τώρα που αυταπάτες δεν υπάρχουν πια;

Επιλογή πρώτη: Νεοφιλελεύθερη Αριστερά. Δεν μπορεί να πει κανείς, την ευχαριστηθήκαμε τη δεύτερη φορά Αριστερά. Και την λουζόμαστε κανονικότατα, βέβαια, κατά πώς αποφασίσαμε ως λαός. Έστω μία προεκλογική δέσμευση ψάχνω με το φανάρι, που λένε, που να την τήρησε η κυβέρνηση και δεν βρίσκω -αν εξαιρέσεις, δηλαδή, κάτι εξεταστικές για το ένα και για το άλλο και κάτι ψίχουλα από το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Κατά τα λοιπά, από τις πολλές κωλοτούμπες που κάνει η κυβέρνηση, θα πιστέψουμε ότι η γη γυρίζει επειδή ο Τσίπρας κάνει κυβιστήσεις τη μία πίσω από την άλλη..

Αόρατες τις έκανε τις κόκκινες γραμμές της η κυβέρνηση. Μια που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και μια που τον αύξησε. Μια που μας τα έπρηξαν να αγοράσουμε αυτοκίνητα που καίνε πετρέλαιο, μια που όσοι ψήθηκαν να αγοράσουν πετρελαιοκίνητα δεν θα γλιτώσουν δεκάρα τσακιστή. Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη. Αυξήσεις στη ΔΕΗ, αυξήσεις στο νερό, αυξήσεις στον ΦΠΑ. αυξήσεις στο φυσικό  αέριο. Να μας πει η κυβέρνηση σε ποια χώρα στον πλανήτη πληρώνει ο καταναλωτής το ένα τέταρτο της τιμής του προϊόντος σε φόρο!

Και συνεχίζουμε: μείωση του αφορολόγητου ορίου -όχι, ήταν που θα το κρατούσαν στα 12.000 ευρώ! Κούρεμα στις συντάξεις, κούρεμα στα εφάπαξ, αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ 6% και σαν να μην έφθαναν τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ, επληρώθη και το ρηθέν του Παυλάκη του Τόμσεν: πάρε και άλλα 3 δισ. ευρώ μέτρα για «κάβα», μπας και δεν πιάσουμε τους στόχους, σύνολο 8 δισ. ευρώ και κάτι ψιλά! Δηλαδή, θα μαστιγωθούμε εμείς αν δεν πιάσει η κυβέρνηση τους στόχους. Και κερατάδες και δαρμένοι.

Και σκέφτεσαι εσύ ο ψηφοφόρος: πιο κωλοτούμπας ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται. Πιο νεοφιλελεύθερος από τη νέα Νέα Δημοκρατία, γίνεται; Δύσκολο! Θα συμμάζευε το Δημόσιο ο Τσίπρας, αλλά ούτε για αυτό δεν είναι ικανός. Όλα πετσοκόβονται, κάθε παραγωγική δύναμη στη χώρα πληρώνει περισσότερα από όσα βγάζει, αλλά το Δημόσιο ακλόνητο! Είναι εκεί να το θρέφουμε γερά -παρέα με τον έναν σκασμό μετακλητούς που φρόντισαν να διορίσουν ως έμπιστα βύσματα.

Πες, όμως, ότι πάμε κάλπες σε λίγο καιρό. Τι ψηφίζεις, μωρέ; Την Αριστερά του Τσίπρα που δίδασκε και τον λόγο δεν κράτησε ή την κουρτίνα 2, τα γαλάζια μωρά της Συγγρού, που δεν μπορούν μία φορά να πάνε στις κάλπες τους και να μην μαλλιοτραβηχτούν; Φιάσκο οι πρώτες εκλογές για ανάδειξη προέδρου -θυμάστε; τότε που έτρεχαν τα παππουδέλια στις κάλπες από τις 06:00 και δεν δούλευε το... λογισμικό. Φιάσκο και οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή που έτρεχαν τα νεαρούδια του κόμματος να βγάλουν αντιπροσώπους για το συνέδριο και διά... δημοκρατικών διαδικασιών έβγαλαν χωρίς κάλπες και «στο περίπου» τα αποτελέσματα.

Τα οποία, βέβαια, ο Κυριάκος δεν δέχτηκε και τη διέλυσε τη σφηκοφωλιά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Διότι στην ΟΝΝΕΔ είναι βαριά της διαπλοκής η σκιά!

Αλλά είναι δυνατόν να εμπιστευτείς αυτό το κόμμα να σε κυβερνήσει όταν δεν μπορεί να μαζέψει τα του οίκου του; Άσε που με το που θα πάρει ο Κυριάκος εξουσία, δεν θα έχει κανέναν λόγο να πείσει για τα όποια μέτρα λάβει διότι, πρώτον, τα έχει ήδη υπογράψει μια αριστερή κυβέρνηση και, δεύτερον, είναι νεοφιλελεύθεροι στη ΝΔ και γουστάρουν!

Αυτά βλέπει το ΠαΣοΚ και το Ποταμάκι και ψάχνουν τρόπο να φτιάξουν αδελφάτο, αυτά βλέπει η Ζωή και έφτιαξε το χαριτωμένο μπλε-μοβ βαρκάκι της -εδώ καράβια χάνονται,εκείνη τον χαβά της- αυτά βλέπει ο Λεβέντης και έχει στεγνώσει το στόμα του να ζητάει οικουμενική εδώ και τώρα.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τον Άννα στον Καϊάφα. Από το κακό στο χειρότερο. Από 'δώ παν' κι άλλοι...