Διακόψατε το κάπνισμα 6 συμβουλές για να μην πάρετε κιλά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διακόψατε το κάπνισμα 6 συμβουλές για να μην πάρετε κιλά

Ιούνιος 13, 2012 - 10:28

Αν διακόψατε το κάπνισμα, για να αποφύγετε την αύξηση βάρους, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:
Προσοχή στο τσιμπολόγημα. Προσπαθείτε να μην βρίσκετε παρηγοριά στο φαγητό. Πηγαίνετε μια βόλτα, παίξτε με ένα κομπολόι, διαβάστε ένα βιβλίο, πάρτε τηλέφωνο κάποιο φίλο, ή αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε κάτι στο στόμα σας, επιλέξτε λαχανικά (κομματάκια από καρότο, αγγούρι κλπ), κάποια τσίχλα/καραμέλα χωρίς ζάχαρη ή μια οδοντογλυφίδα.
Φροντίζετε να πίνετε αρκετά υγρά –αποφύγετε όμως εκείνα με ζάχαρη- και καταναλώστε με μέτρο χυμούς φρούτων, καφεΐνη και αλκοόλ.
Κινηθείτε. Ακόμη και το απλό περπάτημα μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια, βοηθώντας στην αποφυγή του τσιμπολογήματος, στη χαλάρωση, αλλά και στο να διατηρηθεί ο μεταβολισμός σας 'ξύπνιος'.
Κρατήστε ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων και ποτών: θα σας βοηθήσει να ελέγχετε καλύτερα τι και πόσο τρώτε.
Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό και αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσετε κατά πόσο οι μερίδες των τροφίμων που καταναλώνετε αντιστοιχούν στο μέγεθος της μίας μερίδας.
Ζητήστε βοήθεια και υποστήριξη από την οικογένεια και το διαιτολόγο σας. Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη απόφαση που απαιτεί πολύ υπομονή και μεγάλη προσπάθεια, επομένως η υποστήριξη από το περιβάλλον μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη. Μην παραλείπετε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για κάθε μέρα που δεν καπνίζετε, αρκεί το 'βραβείο' σας να μην είναι τρόφιμο ή ποτό.
Βασιλική Δέδε
  Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc
vasodede@gmail.com

Tags: