Ευκλείδη, μάζεψε το χρήμα!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ευκλείδη, μάζεψε το χρήμα!

Μάιος 11, 2016 - 23:19

Εντάξει, το δέχομαι. Η κυβέρνηση έχει ανεβεί στο magic bus. Αλλά εδώ μας περιμένουν 12 εκατ. δολάρια μετρητά και εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα!

Περίπου 168 εκατ. δολάρια έχουν δεσμευθεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς εκ των οποίων 12 εκατ. δολάρια αντιστοιχούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ντράγκο Κος, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας Κατά της Διαφθοράς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Και από πού προκύπτει όλο αυτό το ρευστό; Μόνο από την υπόθεση της Siemens.

Κοίτα να δεις τώρα τι γίνεται: κλαιγόμαστε ως χώρα όταν κινείται παράνομα χρήμα δεξιά και αριστερά, αλλά όταν αυτή η υπόθεση φέρνει ρευστό στα κρατικά ταμεία, εμείς γυρίζουμε αλλού το κεφάλι.

Ο κ. Κος είπε ότι αν δεν κουνηθούμε να λάβουμε αυτά τα χρήματα, θα τα χάσουμε το 2017. Αυτά τα 12 εκατ. δολάρια έχουν συμπεριληφθεί στην ευρύτερη συμφωνία συμβιβασμού της χώρας με τη γερμανική εταιρία. Ολιγωρία της κυβέρνησης -κάτι που δεν μας εκπλήσσει; Όχι μόνο.

Η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη συμφωνία με τη Siemens. Τον Μάιο του 2015, ο τότε υπουργός Οικονομικών είχε πει: «Πρόκειται για μια συμφωνία συμβιβασμού που αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα», καθώς «το τίμημα είναι εξευτελιστικό, δεν συνάδει με τα ήθη και τα έθιμα μιας ευρωπαϊκής χώρας» και «δίνει την αίσθηση της υποταγής στο δίκαιο του ισχυρού, στην ασυδοσία», ενώ σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί «μια Επιτροπή σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, στο Μαξίμου συγκεκριμένα, για να εξεταστεί η υπόθεση και η πραγματική αποζημίωση του Δημοσίου».

(Έναν χρόνο μετά, το δίκαιο του ισχυρού θριάμβευσε με το τρίτο-τέταρτο μνημόνιο της Αριστεράς.)

Μην ακούσατε εσείς κάτι για την επιτροπή που έχει συσταθεί στο Οικονομικών για το εν λόγω ζήτημα; Μπα...

Επονείδιστη είναι η συμφωνία με τη Siemens. Πρόκειται πράγματι για ντροπή. Αλλά οι άνθρωποι που διατείνονταν ότι θα αποτρέψουν μέτρα 1,2 δισ. ευρώ και τελικά έφεραν μέτρα 12 δισ. ευρώ είναι δυνατόν να πάρουν από τη Siemens αυτά που πραγματικά μας αναλογούν για το κακό που μας έκανε;

Γι' αυτό, ξύπνα, Ευκλείδη Τσακαλώτε, και μάζεψε το χρήμα. Πράξατε το ακατόρθωτο: Αριστερή κυβέρνηση με νεοφιλελεύθερη πολιτική. Εδώ θα κωλώσετε; Εδώ εντελώς αντισυνταγματικά, ενώ οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων διαμορφώθηκαν προς τα κάτω, αλλάζετε τους συντελεστές ώστε να πληρώνουμε τον ίδιο ΕΝΦΙΑ και να εισπράξει το κράτος τα προβλεπόμενα! Και θεωρείτε ντροπιαστική τη συμφωνία με τη Siemens;

Άσε που ο Φίλης αποφάσισε τη σύσταση Πειραματικών Σχολών Μαθητείας στον ΟΑΕΔ που θα κοστίσουν 12 εκατ. ευρώ. Πρώτον: δεν έχουμε αρκετές σχολές μαθητείας; Πόσα χρόνια πια θα πιπιλάμε την καραμέλα ότι οι Έλληνες είναι ανειδίκευτοι; Δουλειές πρέπει να ανοίξουν και προγράμματα, όχι σχολές. Αλλά πέρα από αυτό, 12 εκατ. δολάρια φθάνουν και περισσεύουν για το νέο προγραμματάκι του Οργανισμού, μένουν και κάτι ψιλά με την ισοτιμία για μποναμάς. 

Άντε, ντε. Είπαμε, αυταπάτες τέλος, πάρτε ό,τι μπορείτε! 

Θεωρητικά, βάσει του εξωδικαστικού συμβιβασμού, επένδυση άνω των 70 εκατ ευρώ θα έκανε η Siemens στην Ελλάδα, ωστόσο υπήρχαν πολλά προβλήματα στην αρχική συμφωνία. Η υπόθεση είχε σταλεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί Χαρδούβελη, ο Βαρουφάκης όταν ανέλαβε δεν έκανε ανάκληση στο ερώτημα, ο Ευκλείδης δεν ξέρουμε τι κάνει με αυτή την ιστορία και ο γερμανικός κολοσσός εξακολουθεί να μας κοροϊδεύει.