Δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές

Ιούνιος 15, 2012 - 10:53

Τσίπρας:«Όχι» στην παραμονή στην ευρωζώνη, «εάν το τίμημα είναι μεγάλο»
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο αν συμφωνεί με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε ότι το ευρω δεν μπορεί να αποτελεί «φετίχ», είπε: «Συμφωνώ απόλυτα! Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Από πότε είναι φετίχ; Έχει σημασία το αν είναι δραχμή ή ευρώ; Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της σταθερής Ευρώπης. Να μείνουμε στην Ευρώπη, το μέλλον μας είναι εκεί. Αν συνεχιστούν όμως τα μνημόνια, μας οδηγούν εκτός ευρώ και μας κάνουν Αφρική».
Σαμαράς: «Δεν αγγίζουμε δεν ρισκάρουμε οτιδήποτε οδηγεί στην καταστροφή της χώρας»
Ο Αλέξης Τσίπρας «παίζει με την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς σε προεκλογική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Μιλώντας σε νέους από το βήμα του Βελλίδειου, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Οι εκλογές που έρχονται είναι για την πατρίδα, είναι για την Ελλάδα».
Βενιζέλος: Ο λαός κρατά στα χέρια του το κλειδί των εξελίξεων
«Δεν σχηματίζεται κυβέρνηση από τους δύο μονομάχους που τροφοδοτούν ενσυνείδητα την τεχνητή πόλωση», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, προσθέτοντας ότι την απάντηση στον φόβο για στην ακυβερνησία «μπορεί και οφείλει να τη δώσει ο ελληνικός λαός που κρατά το κλειδί των εξελίξεων».
Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπείρει στο λαό την απογοήτευση
Μια κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που γνωρίσαμε και θα σπέρνει το φόβο, ενώ μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σπείρει στο λαό την απογοήτευση, σημείωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής της συνέντευξης, η κ. Παπαρήγα, εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το μνημόνιο και δεν θα διώξει την τρόικα, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φιλοδοξεί να γίνει ΠΑΣΟΚ.
Καμμένος: «Το δίλημμα είναι εντός ή εκτός μνημονίου»
«Το ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το δίλημμα είναι εντός ή εκτός μνημονίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά καθώς όπως είπε «εκείνος που εκβιάστηκε, που άλλαξε θέση ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ που τώρα με τα ίδια μέσα απειλεί το λαό», ενώ τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν απειλείται».
Κουβέλης: «Οι πολίτες κρατάνε το κλειδί της λύσης»
«Οι πολίτες κρατάνε το κλειδί της λύσης στα χέρια τους. Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αποφασίσουν, να υπάρξει μια επί της ουσίας προοδευτική πολιτική, μια πολιτική που μπορεί να κρατάει τη χώρα στην ευρωζώνη και να αποδεσμεύει από τις ρυθμίσεις και τους όρους του Μνημονίου»
Μιχαλολιάκος:«Δεν βλέπει νίκη ΣΥΡΙΖΑ»
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει «ψήφο ανοχής» σε κυβέρνηση της ΝΔ.
O ίδιος ζήτησε «διόρθωσης» του Συντάγματος, ενώ χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον ΠτΔ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Περισσότερα στο protothema.gr