Ακροαριστερός, νεοφιλελεύθερος, σοσιαλδημοκράτης και Τσίπρας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ακροαριστερός, νεοφιλελεύθερος, σοσιαλδημοκράτης και Τσίπρας

Ιούνιος 04, 2016 - 14:35

Ήρθαν τα ύστερα του κόσμου: ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε την Παρασκευή 3 Ιουνίου ότι θαυμάζει πολύ τον Αλέξη Τσίπρα, ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σοσιαλδημοκράτη!

Φαντάζομαι τον Αλέξη να διαβάζει την είδηση σηκώνοντας το αριστερό του φρύδι και προσπαθώντας να καταλάβει τι στο διάολο λέει ο Ντάισελμπλουμ. Τι κι αν το αριστερό του κόμμα που εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική φλερτάρει με τη σοσιαλδημοκρατία εις τας Ευρώπας. Ο ίδιος ακόμα αριστερός δηλώνει. Τόσους αγώνες έκανε στο δεκαπενταμελές και μετά στα διόδια να ξεσηκώνει τον κόσμο, να σκίζει μνημόνια, να φέρνει την ελπίδα!

Ο Τσίπρας, λοιπόν, εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι αριστερός. Αριστερός με νεοφιλελεύθερη πολιτική, προσθέτουμε εμείς. Και τι βγάζει η πρόσθεση κατά τον Ντάισελμπλουμ;

Αριστερά + Νεοφιλελευθερισμός = Σοσιαλδημοκρατία;

«Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προέρχεται από την άκρα αριστερά και εξελέγη πέρυσι με την υπόσχεση να πραγματοποιήσει το αδύνατο. Μετά από μια νέα κρίση, διόρθωσε τα λάθη του, ο ίδιος άλλαξε, το κόμμα του έχει γίνει πιο ειλικρινές και εξελέγη από τον ελληνικό λαό για δεύτερη φορά. Τον θαυμάζω πολύ όπως και τον Ματέο Ρέντσι. Προωθούν τις μεταρρυθμίσεις και θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Διόρθωσε τα λάθη του», λέει ο τεχνοκράτης για τον Αλέξη. «Θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία», λέει ο τεχνοκράτης, επειδή ο Ρέντσι και ο Αλέξης προωθούν τις μεταρρυθμίσεις. Και, δεν ξέρω για τον Ρέντσι, αλλά ο Αλέξης δεν έκανε μόνο στροφή, πήγε από το ένα άκρο στο άλλο. Γη και ύδωρ πήρε από τους φορολογούμενους και από το βήμα της Βουλής μιλούσε ακόμα για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης!

Το συμπέρασμα είναι ένα: νεοφιλελεύθερη πολιτική από τα αριστερά = εγγύηση των στόχων των δανειστών για λιγότερο κοινωνικό κράτος και μάλιστα χωρίς αντίσταση. Χωρίς αντίσταση στην Ελλάδα, βεβαίως, που οι «αγανακτισμένοι» αγανάκτησαν λιγάκι και μετά το ξέχασαν. Διότι η Γαλλία του πάλαι ποτέ σοσιαλιστή Ολάντ πολεμάει ακόμα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα κερδίζει ο ισχυρός εις βάρος του αδύναμου. 

Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Αλλά Αριστερά δεν είναι.