Προγράμματα μύησης των μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον πολιτισμό (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προγράμματα μύησης των μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον πολιτισμό (video)

Ιούνιος 20, 2012 - 09:18

Η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος μύησης των μαθητών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον πολιτισμό από τη νέα σχολική χρονιά ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
Η υλοποίηση του προγράμματος έρχεται ως συνέχεια της απόφασης που έχει λάβει και το Περιφερειακό Συμβούλιο (στη διάρκεια της συνεδρίασης όπου συζητήθηκαν οι δράσεις για το έτος Νικηφόρου Βρεττάκου) και έχει σκοπό να καταστήσει κοινωνούς του πολιτισμού, της τέχνης, της γλώσσας, της ιστορίας και όλων των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων τους μαθητές της περιφέρειας Πελοποννήσου και να τους εμπλέξει στην όλη διαδικασία. Παρόμοια κίνηση ήταν και το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε την φετινή σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε, "το αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"
Στο Φεστιβάλ Δράμας τα 5 καλύτερα βίντεο από τους μαθητές της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Μάλιστα τα 5 καλύτερα βίντεο των μαθητών θα προβληθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δράμας ενώ σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην Τρίπολη θα γίνουν οι βραβεύσεις των μαθητών για τα ωραιότερα βίντεο. Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Μισθός μέσω του τρόπου αυτού οι μαθητές από άλλες περιοχές της χώρας μαθαίνουν για τις ομορφιές της Πελοποννήσου και γιατί πρέπει να την επισκεφτούν.
Τατούλης: "Η δική μας γενιά απέτυχε παταγωδώς"
Ο κ. Τατούλης δε σημείωσε πως είναι αναγκαία η επαφή των παιδιών με τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό και την ποίησή  μας μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους που υπηρετούν όλα τα παραπάνω, χωρίς όμως υποκειμενισμούς, ώστε να γίνει η επόμενη γενιά καλύτερη, όπως είπε, αφού "η δική μας γενιά απέτυχε παταγωδώς".
Δείτε στα βίντεο ένα απόσπασμα από τη συζήτηση που έγινε στο γραφείο της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Πέτρου Μισθού για το πρόγραμμα.

NCSLDDRxcDs

zCjig000tn4