Ποιος «μας πήγε τρένο» με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ποιος «μας πήγε τρένο» με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Ιούλιος 16, 2016 - 13:35

Περάστε κόσμε! Γκρεμίζουμε τις υποδομές της χώρας και τις πουλάμε για φραγκοδίφραγκα!

Μνημόνιο 3 και Μνημόνιο 4 είναι σαφή, ξεκάθαρα. Και τα πράγματα είναι απλά: ο Τσίπρας υπέγραψε ξεπούλημα και η αντιπολίτευση το προσυπέγραψε για να «σωθεί η χώρα». Ό,τι και να λένε εκ των υστέρων οι μεν και οι δε, είναι νιαουρίσματα χειρότερα και από της αείμνηστης εθνικής μας σταρ.

Στα 45 εκατ. ευρώ η τιμή ξεπουλήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και η αντιπολίτευση λύσσαξε για το χαμηλόν του τιμήματος. Μόνο που δεν έχει δίκιο. Διότι η αντιπολίτευση υπέγραψε το Μνημόνιο 3 που με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγούσε στα σημερινά χάλια. Και η ίδια είχε μιλήσει για ένα αντίτιμο 300 εκατ. ευρώ, πάλι ψίχουλα, δηλαδή, για έναν οργανισμό με τόσες υποδομές και με τόσες δυνατότητες. Μια φαντασιακή τιμή πώλησης, αφού στην πραγματικότητα επί των ημερών του Σαμαρά δεν υπήρξε συγκεκριμένη προσφορά ούτε για δείγμα! Υπήρξε μόνο «ενδιαφέρον».

Και τούτες τις ημέρες, μία και μόνη προσφορά, εκείνη της Ferrovie, έπεσε στο τραπέζι και την δώσαμε την πολύφερνη νύφη για 45 εκατ. ευρώ.

Θα μειωνόταν το ελληνικό χρέος των 322 δισ. ευρώ, μας έλεγαν. Τα 45 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν το κόστος του δημοψηφίσματος, που λέει ο λόγος!

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Δεληπέτρος υπολόγισε ότι χρειαζόμαστε 7.000 τέτοιες... επιτυχημένες πωλήσεις για να ξεχρεώσουμε.

Οπότε, καλύτερα να το βουλώσουν όλοι. Οι διαβόητοι θεσμοί κατόρθωσαν να κερδίσουν τον οικονομικό πόλεμο. Ξεπουλιόμαστε και για αυτό είναι υπεύθυνοι παλαιοί και νέοι κυβερνώντες. Και αυτή τη στιγμή, ο χειρότερος πωλητής της εταιρίας «Ελλάδα - Ξεπουλάμε» Αλέξης Τσίπρας ανακηρύσσεται υπάλληλος του μήνα από τους δανειστές που τρίβουν τα χεράκια τους.

Τι άλλο να έχει συμφωνήσει αυτός ο δαίμων του εμπορίου;..