Πλούσιο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Άργους -Μυκηνών 2012

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πλούσιο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Άργους -Μυκηνών 2012

Ιούνιος 25, 2012 - 17:14

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πλούσιο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Άργους – Μυκηνών 2012

53 εκδηλώσεις για όλους! Εισιτήριο στα 10 ευρώ!

Η «Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα ήταν η Θεατρική παράσταση που άνοιξε την αυλαία για το Φεστιβάλ Άργους – Μυκηνών 2012 (φωτογραφίες).

Το καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου μας επιστρέφει δυναμικά με συναυλίες και επιλεγμένες παραστάσεις της ελληνικής θεατρικής σκηνής, ενώ μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου φιλοξενεί καταξιωμένους αλλά και νεότερους καλλιτέχνες στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, στις Μυκήνες και στα δημοτικά διαμερίσματα, οι οποίοι υπόσχονται στο κοινό ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι μουσικής και θεάτρου.

Συναυλίες με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γλυκερία κ.α. και θεατρικές παραστάσεις όπως “Δον Ζουάν, η επιστροφή” από το θίασο του Γιώργου Κιμούλη, “Οιδίπους Τύραννος”, του Σοφοκλή από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, “Iφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη από την ”5η Εποχή/ Τέχνης” & το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και “Όρνιθες” του Αριστοφάνη από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό μέσα από μία πληθώρα έργων που έχουν επιλεγεί με σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να προβληματίσουν, απευθυνόμενα σε όλα τα γούστα και σε όλες τις ηλικίες.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος: «Η μακραίωνη ιστορία του Δήμου, μας επιφορτίζει με την ευθύνη να παράγουμε και να προβάλλουμε τον πολιτισμό μας στο φυσικό του χώρο. Οι Μυκήνες και το Αρχαίο Θέατρο κατέχουν κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμά μας και συνοδεύουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για όλους τους δημότες, αποκεντρωμένες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Με ιδιαίτερη ευθύνη στα χρήματα των δημοτών, θα δώσουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλοι παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλού κύρους με το ελάχιστο κόστος και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τους παραπάνω χώρους, σηματοδοτώντας την περιοχή μας ως σημείο αναφοράς του πολιτισμού της Πελοποννήσου».

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Νίκος Γκαβούνος σημειώνει: « Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της Πελοποννήσου μέσα από μια σειρά επιτυχημένων δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους: Καρναβάλι - Καλοκαιρινό Φεστιβάλ - Εν Άργει Διονύσια - θεατρικές παραγωγές. Όλα αυτά σε ελάχιστο χρόνο και κόντρα στην έλλειψη υποδομών, κόντρα στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την μετάβαση στο Καλλικρατικό Δήμο με το συγκεκριμένο νόμο,ο οποίος ακόμα ερμηνεύεται αλλά κυρίως κόντρα σε ένα δυσμενές εθνικό οικονομικό περιβάλλον πρωτόγνωρο για τα τελευταία 50 χρόνια. Το φετινό Φεστιβάλ είναι υπόδειγμα διαχείρισης και επένδυσης του δημόσιου χρήματος καθώς και ισόρροπης κατανομής των δράσεων στους 6 δήμους και τις 2 κοινότητες που συνενώθηκαν».

Μουσική και θέατρο περιμένουν το φιλότεχνο κοινό στο Φεστιβάλ Άργους – Μυκηνών 2012 που σας υπόσχεται αξέχαστα καλοκαιρινά βράδια.

Ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)