Εννέα άτομα εμπλέκονται στην ληστεία του κοσμηματοπωλείου στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εννέα άτομα εμπλέκονται στην ληστεία του κοσμηματοπωλείου στο Άργος

Ιούνιος 27, 2012 - 13:53

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Είχαν επιτεθεί και σε αστυνομικούς που κατεδίωξαν τους δράστες 
Εξιχνιάστηκε η ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών στο Άργος στα τέλη Μαρτίου, από δράστες που είχαν διαρρήξει προηγουμένως κοσμηματοπωλείο
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα (9) ατόμων, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, η ένοπλη επίθεση που είχαν δεχθεί αστυνομικοί, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου στο Άργος, από ομάδα δραστών, οι οποίοι είχαν διαρρήξει νωρίτερα κοσμηματοπωλείο και πυροβόλησαν εναντίον τους με Kalashnikov προκειμένου να διαφύγουν (Σχετικό το από 30.03.2012 Δελτίο Τύπου).
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση και συγκεκριμένα τριών (3) υπηκόων Αλβανίας (δύο άντρες ηλικίας 28 και 49 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 24 ετών), καθώς και έξι (6) ακόμα συνεργών τους, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, παράνομης κατοχής όπλων και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέλη της ομάδας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 30.03.2012, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στο Άργος και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας -30.000- ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, με πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από τις αστυνομικές έρευνες, τα οχήματα διαφυγής εντοπίστηκαν αργότερα εγκαταλειμμένα και όπως προέκυψε είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής.

.
Τις αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση, οι οποίες συνεχίζονται, καθώς και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.