24 εκατομμύρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

24 εκατομμύρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ιούνιος 27, 2012 - 15:35

Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ που είχε υποβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίστηκε «πολύ σημαντική» από την αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ντίνα Νικολάκου, αφού όπως είπε «τα χρήματα είναι πολύ λίγα για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και είναι σημαντικό η Περιφέρεια Πελοποννήσου να παίρνει αυτό το ποσό». Κάτι βέβαια που όπως διευκρίνισε έγινε μετά «από σκληρή δουλειά και έντονη διεκδίκηση».
Τα χρήματα αυτά αφορούν σε υλοποίηση έργων τη διετία 2012-2013 και πρόκειται για έργα που είχε προτείνει η ίδια η Περιφέρεια με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που υπάρχουν σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Προτάσεις που έγιναν αποδεκτές. Τα έργα σχετίζονται με την συντήρηση όλων των οδικών αξόνων της περιφέρειας, έργο το οποίο επιβάλλεται για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.
2,5εκατομμύρια για την ΠΕ Αρκαδίας
Η Αρκαδία θα λάβει 2,5 εκατομμύρια ευρώ και μεταξύ των έργων που θα γίνουν είναι η συντήρηση των οδικών αξόνων Τρίπολης- Σπάρτης, Τρίπολης- Καλαμάτας, Τρίπολης- Άργους και η επισκευή και άρση επικινδυνότητας στα λιμάνια Λεωνιδίου, Άστρους και Σαμπατικής.
Η κα. Νικολάκου σημείωσε πως λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας η περιφέρεια εξαντλεί κάθε περιθώριο χρηματοδότησης και «μοχλεύουν» τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν…