Ανδρέας Χρονόπουλος:Ορθώς έπραξε η Φώφη Γεννηματά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδρέας Χρονόπουλος:Ορθώς έπραξε η Φώφη Γεννηματά

Σεπτέμβριος 14, 2016 - 13:16

φωτογραφία eurokinissi

Ο Ανδρέας Χρονόπουλος ,πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα,γράφει για την συνεργασία με το ''Ποτάμι'' που ναυάγησε:

Εδώ και αρκετούς μήνες όλοι οι πολίτες που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως κεντροαριστεροί παρακολουθούμε αγωνιωδώς τις εξελίξεις που διαδραματίζονται γύρω από το ζήτημα της ένωσης των δυνάμεων του προαναφερθέντος πολιτικού χώρου,και συγκεκριμένα του πολιτικού γάμου του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι.
Όπως όμως όλοι αντιληφθήκαμε οι διαβουλεύσεις αυτές έλαβαν πρόωρο τέλος και το σενάριο της,εν πρώτοις,συνεργασίας ναυάγησε.Αυτό που έχει σημασία είναι να εξετάσουμε όμως γιατί δεν τελεσφόρησε η απόπειρα αυτή και να το πούμε στους πολίτες που αγωνιούν.
Ήταν φανερό κατά την πολύμηνη διάρκεια των συζητήσεων πως το Ποτάμι δεν είχε καταστήσει σαφές στους υποστηρικτές του,συνεπώς και στους συνομιλητές του,αν συμπλέει περισσότερο με την κεντροδεξιά παράταξη ή με την δική μας δημοκρατική συμπαράταξη.Αντιλαμβάνεστε πως τα πραγματικά αυτά γεγονότα υπονόμευαν από μόνα τους το εγχείρημα.Μάλιστα η θέση της παράταξης του Σταύρου Θεοδωράκη ως προαπαιτούμενο να δηλωθεί εκ των προτέρων πως μόνο με την Νέα Δημοκρατία θα συνεργαστούμε στο μέλλον και σε καμία περίπτωση με τον ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυε τις καχυποψίες πολλών λαϊκών στελεχών που ψέλλιζαν πως μάλλον πάμε να φτιάξουμε κυβερνητικό μπαλαντέρ..του Κυριάκου.Ένα ακόμα στοιχείο που ορθώς κατά την γνώμη μου άλλαξε τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο Ποτάμι και εν γένει στο εγχείρημα ήταν το αμιγώς και αυστηρό κεντρώο πολιτικό στίγμα που ήθελε το τελευταίο να προσδώσει στο υποτιθέμενο νεοφώτιστο κίνημα.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν η πρόεδρος μας,Φώφη Γεννηματά,ορθώς δεν επεδίωξε μια τυπική και καθόλου ουσιαστική άθροιση εκλογικών ποσοστών δίνοντας τέλος στις συζητήσεις.Η πρόεδρος διαφύλαξε το ιστορικά και εθνικά πολύτιμο πολιτικό κεκτημένο της δημοκρατικής μας παράταξης,την ιστορική μας παρακαταθήκη,τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη,ισότητα,ισότιμες παροχές υγείας,ευνομούμενο κράτος,περισσότερη και ποιοτικότερη Δημοκρατία.
Όσον αφορά το πολιτικό στίγμα του φορέα σαφώς και θα είναι η κεντροαριστερά και σαφώς τον πρώτο λόγο έχει σε αυτό η παράταξη που έφερε,υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται 42 χρόνια εντός του εθνικού κοινοβουλίου,το ΠΑΣΟΚ.
Η κεντροαριστερά είναι η πολιτική που ενσωμάτωσε τους αγώνες τις αριστεράς,των Λαμπράκηδων,του 114,της εθνικής συμφιλίωσης,της αναγνώρισης της εθνικής αντίστασης.
Είναι η πολιτική που με κύριο εκφραστή της τον Ανδρέα Παπανδρέου ένωσε τους Έλληνες και έκανε τομές στην ιστορία του Ελληνικού κράτους.
Δεν την διαπραγματεύεται λοιπόν σε καμία περίπτωση η λαϊκή βάση του κινήματος μας και ως πρεσβευτής αυτού δεν την διαπραγματεύτηκε και η Φώφη Γεννηματά.
Κάθε προοδευτικός πολίτης,κάθε λαϊκό στέλεχος της παράταξης μας έχει δώσει μια σαφή και ρητή εντολή.Να φτιάξουμε ξανά το μεγάλο εθνικό κίνημα που θα δώσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα της ανεργίας,της κρίσης των θεσμών,της ευρωπαϊκής ένωσης κ.α.Όχι να φτιάξουμε τον κυβερνητικό εταίρο της ΝΔ ή του πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα.Χρέος μας μάλιστα είναι να ενσωματώσουμε πάλι στους κόλπους του κινήματος μας κάθε αριστερό προοδευτικό πολίτη -και όχι γιαλαντζί αριστερό- που δηλώνει πολιτικά άστεγος και προδομένος από την απατηλή πολιτική του νυν κυβερνώντος κόμματος.
Πορευόμαστε με τις αρχές τις 3 του Σεπτέμβρη,με την πρόεδρο της δημοκρατικής παράταξης και γνώμονας διαμόρφωσης τις πολιτικής μας είναι τα αγνά λαϊκά αιτήματα τα οποία πρέπει το γρηγορότερο να ικανοποιήσουμε.