Ο πνιγμένος από την... περούκα πιάνεται!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο πνιγμένος από την... περούκα πιάνεται!

Σεπτέμβριος 20, 2016 - 20:29

Το σενάριο: δημοσιογράφοι-Σαΐνηδες σε μυστική αποστολή ξεσκεπάζουν υπουργό που μπουστουκώνει χαβιάρια. Το μέσον: η περούκα. Ο τρόπος: η πλαστογραφία. Το αποτέλεσμα: να τους την πέσουν οι μπάτσοι του NY Police Dpt και να γίνουν θέαμα διεθνώς!

Τα τσουλούφια της καούκας πιάστηκαν στην τσιμπίδα του αμερικανικού νόμου και πάει το «ρεπορτάζ»... Ή μήπως η ταινία; «Όλοι οι άνθρωποι του Παππά», «The PappasGate», βάλτε τίτλους με το μυαλό σας.

Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ... Όταν αρχίζει η δημοσιογραφική υποψία, καχυποψία και όλα τα -ψία και μπαίνεις στο κυνήγι της είδησης με κάθε κόστος -ακόμα και στιλιστικό!- η δεοντολογία πάει περίπατο. Όταν ψάχνεσαι κιόλας να στοχοποιήσεις, αγαπημένο σπορ των μέσων που έμειναν χωρίς τηλεοπτική άδεια, έχεις χάσει την ουσία του ίδιου του επαγγέλματος του δημοσιογράφου.

Λες και δεν έχει διασυρθεί αρκετά...

Και κάπως έτσι, από Πίκος Απίκος σε μυστική αποστολή καταλήγεις βοηθός του Φαλακρού Πράκτορα ΘΒ, ΜΑΠ - 31.

Δεν είναι ότι οι δύο δημοσιογραφάρες πήγαν για μαλλί -βάζοντας και πρόσθετο μάλιστα- και βγήκαν κουρεμένοι. Είναι ότι με το που φόρεσαν την περούκα πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τον κανόνα που λέει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει να συλλέγει τις πληροφορίες γνωστοποιώντας πάντοτε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Τα δύο σαΐνια, επιχειρώντας, προφανώς, να πιάσουν τον Νίκο Παππά να κάνει ασυλίες στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, χρέωσαν την ελληνική αποστολή με δικά τους έξοδα(!). Όπως μεταδίδει η tribune.gr, που πρώτη έκανε το ρεπορτάζ, «οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορούν να χρεώσουν εν συνεχεία διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να παραγγείλουν χαβιάρι».

Πλαστογραφώντας υπογραφές συνεργατών του Παππά!

Τι πίστευαν, δηλαδή, ότι δεν θα τους έκαναν τσιμπίκουλι οι Έλληνες αστυνομικοί της αποστολής; Ή ότι σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης τρέμει από εκρήξεις -μόλις χθες σημειώθηκε έκρηξη στη Νέα Υόρκη- θα τους αμόλαγαν;

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο δημοσιογράφοι δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια. Αν ήθελαν να στήσουν ένα σκηνικό χρεώνοντας χαβιάρι στον Παππά, ακόμα χειρότερα. Ο Alpha και ο Star κλείνουν, όπως δείχνουν τα πράγματα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την καταφυγή σε ανέντιμες μεθόδους.

Παρεμπιπτόντως: χίλια τα στραβά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τέτοια επίθεση ποτέ καμία κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί από τα ΜΜΕ. Τόσα χρόνια ΠαΣοΚ και ΝΔ έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, ούτε μία λέξη! Ούτε τώρα βγαίνει κάποιος να μιλήσει για τα 300.000 δανεικά και αγύριστα του επίιτιμου της ΝΔ που πήρε για τη φυλλάδα των Χανίων, αλλά παίζουμε το «House of cards» με τον Παππά στη Νέα Υόρκη...

Ένας εκ των δύο παραδέχτηκε στο Facebook οτι οι περούκες ήταν χάλια. Εμ, δεν πηγαίνατε σε έναν στιλίστα πρώτα;.. Αλήθεια, ύστερα από τούτα εδώ, έχει πιο κάτω;..

Tags: