Σαλάτα από κουτόχορτο κερνάνε στη Βουλή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σαλάτα από κουτόχορτο κερνάνε στη Βουλή

Σεπτέμβριος 29, 2016 - 09:46

Πώς θα το πάρετε το χορτάρι σας; Ξερό σε απόχρωση χρυσαφένια, καλοψημένο, ή χλωρό τριφυλλάκι από τον αγρό;

Με αυτά που ακούμε στη Βουλή, όλοι σε λίγο θα βελάζουμε, επειδή μας ταΐζουν κουτόχορτο!

Και, κυρίως, σαλάτα. Σαλάτα ιδεολογική με μπόλικο ξύδι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων, όταν ήταν αριστερό κόμμα -αν ήταν ποτέ, δηλαδή!- ψηφίζει ωραιότατα τις ιδιωτικοποιήσεις και τις βαφτίζει αξιοποιήσεις. Ακόμα και ο Οικολόγος Τσιρώνης και οι συν αυτώ που έως χθες θα μαδούσαν τις κοτσίδες τους αν περνούσαν ο ιδιωτικοποιήσεις, τις ψήφισαν.

Ο Κούλης, ο οποίος είναι αναφανδόν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ που τις ψηφίζει αντί να τρέξει να αγκαλιάσει τον Αλέξη, να τον ασπαστεί τρεις φορές και να τον αναγνωρίσει ως αδελφό και συνοδοιπόρο! Μέχρι και στην Εσπερία τον θαύμασαν για τον νεοφιλελευθερισμό του και για τη σκληράδα του, και ο Κούλης επιμένει να τον θεωρεί... αντίπαλο ιδεολογικά;

Και πες ότι ο Κούλης θρονιάζεται στην πρωθυπουργική καρέκλα Θα κάνει κάτι διαφορετικό από τον Αλέξη; Εκείνος έχει κατοχυρώσει και το... ιδεολογικό πλαίσιο, οπότε γύρευε τι θα πάρει αμπάριζα!

Αμ, το άλλο; Δεν μιλάει για απολύσεις ο υιός του Επίτιμου. Αν μιλήσει για απολύσεις τώρα, θα τον φάει η μαρμάγκα. Αλλά, σταθείτε, βρε παιδιά. Εμείς δεν θυμόμαστε πόσους απέλυσε; Θυμόμαστε. Γιατί καθόμαστε και ακούμε αυτά που λέει;..

Μιαμ μιαμ, νόστιμο το χορταράκι από της Βουλής το χωραφάκι...

Κανείς δεν θυμάται ούτε τι έχει υποσχεθεί ούτε τι πράττει σε αυτή τη χώρα. Ως εκ θαύματος, όταν ανεβαίνουν στα κυβερνητικά της Βουλής έδρανα, λενε ό,τι φτάνουν και ό,τι τους συμφέρει!

Αμ, η συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία; Μόνο για την Παιδεία δεν ήταν. Πάλι για Καλογρίτσα, διαπλοκή και διαφθορά έλεγαν. Και για τα Θρησκευτικά. Μάλιστα. Όλα τα άλλα στην Παιδεία είναι λυμένα...

Κάντε μου μια χάρη: αν σας τηλεφωνούν για δημοσκόπηση, πείτε άλλα αντί άλλων να γελάσουμε και λίγο, να σκάσει και το χειλάκι του Λεβέντη. Ανεβάστε τον στο 20%, έτσι για την πλάκα. 

Μόνο εκείνοι θα μας δουλεύουν;

Καλή όρεξη.