«Η Απολογία του Σωκράτη» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Η Απολογία του Σωκράτη» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Σεπτέμβριος 30, 2016 - 18:40

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2016» που διοργανώνει η  Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. θα παιχθεί η παράσταση «Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ»,  την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ στις 9 το ΠΡΩΙ.

Ο Ελληνο-Αμερικανός ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης υποδύεται τον απολογούμενο Σωκράτη, αφηγούμενος στα ελληνικά το κείμενο του Πλάτωνα που αναφέρεται στη διδακτέα ύλη του σχολείου.

Την παράσταση θα παρακολουθήσουν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.

<<Μετά από 450 παραστάσεις-συζητήσεις, μπροστά σε περισσότερους από 200.000 θεατές, σε 20 χώρες και σε 8 γλώσσες>> η παράσταση  έχει κινηματογραφηθεί και από τον διεθνώς γνωστό Αμερικάνικο οργανισμό  National Geographic Society.

 «Το βάρος της παράστασης σηκώνει ένας ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον απολογούμενο Σωκράτη, αφηγούμενος το κείμενο του Πλάτωνα. Ο ηθοποιός αυτός είναι ο Γιάννης Σιμωνίδης, ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale, διετέλεσε Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Διευθυντής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας – Cosmos Fm –  στη Νέα Υόρκη, και είναι ιδρυτής και διευθυντής του Ελληνικού Θεάτρου Νέας Υόρκης, που φέτος συμπληρώνει 32 χρόνια συνεχούς δράσης. 

Ένας άνθρωπος ο οποίος επί μιάμισι ώρα εκφέρει μοναδικά το απαράμιλλο κείμενο: 

"Πως εσύ, αγαπητέ μου, όντας Αθηναίος πολίτης της πιο μεγάλης και της πιο φημισμένης για τη σοφία της και τη δύναμή της πόλης, δεν ντρέπεσαι να φροντίζεις για τα χρήματα, πως θα αποκτήσεις περισσότερα, και για τη δόξα και τις τιμές, και να μην ενδιαφέρεσαι ούτε να νοιάζεσαι για τη φρόνηση και την αλήθεια και την ψυχή σου;" 

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ανέβηκε το 2004 από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης και από τότε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε πάνω από 250 θέατρα, φεστιβάλ, σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ουρουγουάη, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Μεγάλη Βρετανία. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Yale, το Columbia, το Michigan, το Cambridge, το Oxford και το Edinburgh συνδύασαν την παράσταση με διαδραστικά σεμινάρια σχετικά με τη Σωκρατική σκέψη, υπό τον συντονισμό του Γ. Σιμωνίδη».

  Η διάρκεια της παράστασης είναι 1.20’.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με εκτίμηση    

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 5 Οκτώβριος, 2016 - 09:00