Ναύπλιο:Εγκαίνια της 1ης έκθεσης ανάδειξης των αργολικών προϊόντων (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ναύπλιο:Εγκαίνια της 1ης έκθεσης ανάδειξης των αργολικών προϊόντων (φωτο&βίντεο)

Οκτώβριος 06, 2016 - 15:19

''Οι καρποί της Αργολικής γης '' Τα εγκαίνια της έκθεσης επίλεκτων προϊόντων από παραγωγούς της Αργολίδας, που συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Φουγάρο έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος,την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ο οποίος στο χαιρετισμό του δήλωσε ότι με την έναρξη αυτής της έκθεσης ξεκινά κάτι καινούριο για τον τόπο. Χαρακτήρισε ως φιλοδοξία από πλευράς της Περιφέρειας τη συνέχιση του θεσμού με τη σταδιακή επαύξηση των συμμετοχών και τη διατήρηση του υψηλού ποιοτικού επιπέδου των επίλεκτων προϊόντων που θα παρουσιάζει.

Στο δικό της χαιρετισμό η Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου, Πρόεδρος και Art Director του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, τόνισε ότι ήταν πάντα στους στόχους της για το ΦΟΥΓΑΡΟ να θεσπίσει ένα θεσμό που θα προβάλλει και θα συστήνει στο κοινό επίλεκτα προϊόντα της Αργολίδας. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον κ. Χειβιδόπουλο που μοιράστηκε αυτό το όραμα και για την εμπιστοσύνη της Περιφέρειας στη συνδιοργάνωση της έκθεσης.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Αργολίδος κ. Γιάννης Γκιόλας μετέφερε χαιρετισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη ο όποιος,λόγω έκτακτης υποχρέωσης, δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί στα εγκαίνια,τόνισε: Σε μια εποχή σκληρού ανταγωνισμού με τις ξένες αγορές , ο έλληνας αγρότης- και ειδικότερα ο νέος αγρότης – αγωνίζεται για να  ισχυροποιήσει τη θέση του, να έχει προϊόντα ποιότητας που να τα προωθεί στις αγορές και να βελτιώνει το βιοτικό του επίπεδο. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη ,σε μια περίοδο κρίσης, όμως τα μηνύματα είναι θετικά και το σημαντικότερο είναι η επιστροφή πολλών νέων στην οικογενειακή,γεωργική και κτηνοτροφική , δραστηριότητα. Εκθέσεις σαν κι αυτή που εγκαινιάζεται απόψε , αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση των προϊόντων της Αργολικής γης που αξίζουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.''

Παρόντες στα εγκαίνια οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Β. Σιδέρης και Φ. Στεφανόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Παναγιωτοπούλου,Γ.Σαρρής, Α.Τζανής,Γ. Γαβρήλος,η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Π. Καλκούνου, η πολιτευτής Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Γ. Καχριμάνης, ο δημοτικοί σύμβουλοι Π.Χρηστίδης και Π.Λέντζος,από το Επιμελητήριο Αργολίδας ο Κ.Γκαρκάσουλας κ.α.
Στην έκθεση αυτή λαμβάνουν μέρος 16 παραγωγοί οι οποίοι παρουσιάζουν στο κοινό τα προϊόντα τους, τα οποία καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα.

Έως και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν τυροκομικά, γαλακτοκομικά, χυμούς, κρασί, μπύρα, μέλι, ελαιόλαδο, ζυμαρικά και γλυκά από όλη την Αργολίδα! Επίσης, το Σάββατο από τις 9μμ, το ΦΟΥΓΑΡΟ θα φιλοξενήσει μια μεγάλη γιορτή με ελεύθερη είσοδο προς τιμήν των παραγωγών που συμμετέχουν, με ζωντανή μουσική από τους Μαρία Γκίκα Trio και μοναδικές γεύσεις από τα προϊόντα της έκθεσης.

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο:Εγκαίνια της 1ης έκθεσης ανάδειξης των αργολικών προϊόντων