Πιάνο μπαρ «Μαξίμου», σερβίρουμε και τσίπουρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πιάνο μπαρ «Μαξίμου», σερβίρουμε και τσίπουρο

Οκτώβριος 07, 2016 - 11:34

Πιο πολύ με καλλιτεχνική συνάντηση έμοιαζε το χθεσινό σουαρέ ντα γκαλά στο Μαξίμου. Κιμούλης, πιάνο, επαναστατικά τραγούδια και χαλαρές συζητησούλες για το «πώς πέρασα το καλοκαίρι» κυριάρχησαν, λένε, στα πηγαδάκια. Αφορμή της μάζωξης, η συνταγματική αναθεώρηση.

Επί της ουσίας, με τόσες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, τα παιδιά τώρα πια δεν βρίσκονται συχνά στα στέκια να πιουν ένα τσιπουράκι με τους φίλους και να χαλαρώσουν, βρε αδερφέ, διοργανώνοντας την επαναστατική τους δράση. Αλλά να που βρέθηκε στέκι καλύτερο, μουράτο και πριβέ.

Ο Ζουράρις, λέει, άφησε κατά μέρος τα μέζεα του υπογαστρίου του και ασχολήθηκε με τα δάχτυλα: κάθησε στο πιάνο και έπαιξε το «Άσε με να φύγω, σε παρακαλώ», και η Έλενα Κουντουρά έπιασε να μουρμουρίζει τους στίχους.

Αλλά, παρενέβη ο Αλέξης που ούτε να φύγει θέλει, ούτε να του φύγει κάποιος από το μαντρί επιθυμεί.

Πάντως, τον πουντιάσατε τον Πολάκη, κυρ-Αλέξη μου. Στο μπαλκόνι για τσιγαράκι, και ουχί εντός της αιθούσης. Γι' αυτό την έκαναν ένας-ένας νωρίς; Επειδή εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος στο Μαξίμου;

Πρώτος από τη μάζωξη έφυγε ο Φίλης. Κατά τα μεσάνυχτα σκόρπισαν όλοι και ο Πρωθυπουργός πήγε για ένα ποτάκι στο Κολωνάκι.

Όποτε ο Αλέξης τα βρίσκει σκούρα, πετάει και μια μπούρδα για τη συνταγματική αναθεώρηση. Η χθεσινή μπούρδα είχε και ολίγο φαγοπότι, όλους τους δημοσιογράφους απ' έξω να ξεροσταλιάζουν για ένα ενσταντανέ και τάισε καλά τις κουτσομπολίστικες εκπομπές που σήμερα θα ασχολούνται με το τι φορούσε η Τζάκρη και η Αναγνωστοπούλου.

Η συνταγματική αναθεώρηση, επιβεβλημένη, οπωσδήποτε, είναι δουλειά της Βουλής, πρωτίστως, και δευτερευόντως της παρεούλας του Μαξίμου και των καλλιτεχνών φίλων της. Όπως η δουλειά της Δικαιοσύνης δεν είναι δυνατόν να επηρεάζεται από την «περιρρέουσα ατμόσφαιρα», όπως ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να προδικάζει αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες και να τα κάνει μαντάρα.

Μαντάρα, ευκαιρία για γιορτή, άνοιξε ένα Απέλια, Αλέξη, που έλεγε και η διαφήμιση.