Γραμματικόπουλος:"Σαμποτάρατε" την συμφωνία για τα σκουπίδια κε Κωστούρο αφήνοντας ξεκρέμαστο το Ναύπλιο!! (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γραμματικόπουλος:"Σαμποτάρατε" την συμφωνία για τα σκουπίδια κε Κωστούρο αφήνοντας ξεκρέμαστο το Ναύπλιο!! (βίντεο)

Οκτώβριος 12, 2016 - 12:45

Σοβαρές ευθύνες Κωστούρου για το "ναυάγιο" στα σκουπίδια. Ξεκρέμαστο το Ναύπλιο!!

Σε μία δραματική συνεδρίαση όπου ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος κυριολεκτικώς "σφυροκόπησε" τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο με σειρά ερωτημάτων, στοιχείων και εγγράφων, με τα οποία απεδείχθη η σοβαρότατη ευθύνη Κωστούρου για το "ναυάγιο" της συνεργασίας με το Δήμο Άργους στην διαχείριση των σκουπιδιών, το Ναύπλιο πλέον πορεύεται μόνο του εντελώς "ξεκρέμαστο".

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος με συγκεκριμένα στοιχεία και δημόσια έγγραφα απέδειξε ότι :

1ον/ Η αναλυτική μελέτη με όλα τα στοιχεία του κόστους λειτουργίας καθώς και της τιμής ανά τόνο, είχε εκπονηθεί και έχε σταλεί από τον Δήμο Άργους στον Δήμο Ναυπλίου από τις 28 Ιουλίου, ενώ την ίδια ημερομηνία είχε σταλεί και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του χώρου διαχείρισης. Επίσης οι επικαιροποιημένες συμβάσεις είχαν σταλεί από τις 8 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Ναυπλίου. Για όλα αυτά όμως ο κ. Κωστούρος αδιαφόρησε πλήρως, "σαμποτάροντας" ουσιαστικά την συμφωνία με το Άργος παρακάμπτοντας εντελώς το Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο έχε εντολή για κοινή διαχείριση του θέματος των σκουπιδιών με την γείτονα πόλη.

2ον/ Υποχρέωσε τον κ. Κωστούρο να παραδεχθεί ότι το επίμαχο διάστημα του καλοκαιριού όπου το Άργος ολοκλήρωνε μελέτες και έπαιρνε αδειοδοτήσεις εκείνος συναντιόταν με εργολάβους μεταφοράς σκουπιδιών δίχως το δημοτικό συμβούλιο να γνωρίζει τίποτα.

3ον/ Σύμφωνα με την κοινή απόφαση υπουργών (ΦΕΚ 2113/2014) το Ναύπλιο εντελώς "ξεκρέμαστο", χωρίς κανένα δρομολογημένο σχέδιο διαχείρισης, κινδυνεύει με σοβαρότατα πρόστιμα τα οποία θα επιβαρυνθούν οι δημότες.

4ον/ Τα 600.000 ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το Ναύπλιο για τις μονάδες μηχανικής διαλογής όχι μόνο μένουν πλέον αναξιοποίητα αλλά με επιστολή του ο Δήμος Άργους προς το Υπουργείο Εσωτερικών ( 10-10-2016 Αρ.Πρωτ. 24043) τα ζητά εκείνο καταγγέλλοντας το Δήμο Ναυπλίου για υπαναχώρηση στην μεταξύ τους διαδημοτική συνεργασία.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του Χρήστου Γραμματικόπουλου:
"...Είναι κρίμα να έχουμε στα χέρια μας μία ώριμη, δρομολογημένη λύση που θα έκλεινε πολύ σύντομα  την παράνομη χωματερής της Καραθώνας στέλνοντας την όλη διαχείριση των σκουπιδιών μας εκτός Δήμου μας, σε αδειοδοτημένο οικόπεδο του Δήμου Άργους και με μία τιμή 45 ευρώ/ τόνο και ίσως και πιο κάτω ( ανάλογα με τον διαγωνισμό), με το υπόλειμμα να αποθηκεύεται εκεί και όμως μία τέτοια λύση για την οποία μάλιστα δεν χρειάστηκε να κάνουμε τίποτα ( ο Δήμος Άργους έφτιαχνε και πλήρωνε όλες τις σχετικές μελέτες)  ο κ. Κωστούρος να την πετάει παρακάμπτοντας το δημοτικό συμβούλιο....."ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος

βίντεο η ομιλία του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρ. Γραμματικόπουλου  https://youtu.be/_yz05LohjSg

βίντεο τα ερωτήματα του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Χρ. Γραμματικόπουλου προς τον δήμαρχο https://youtu.be/wBk13QAPnsA

 

 

ArgolidaPortal.gr

ArgolidaPortal.gr