Τζέιμης Μποντ θα γίνω...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τζέιμης Μποντ θα γίνω...

Οκτώβριος 23, 2016 - 12:09

Η Γερμανία έχει και γ... την εμπιστοσύνη στους συμμάχους χώρες-μέλη της υποτιθέμενης αυτοκρατορίας της. Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στην Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας (BND) να διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπείας εναντίον κρατών-μελών και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και για όλα αυτά, φταίει αυτό το κακό παιδί ο Σνόουντεν, ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), και οι αποκαλύψεις του.

Σώμα ανεξάρτητων δικαστικών, λέει, θα ενημερώνεται όταν η BND θα προχωρεί σε επιχειρήσεις κατασκοπείας σε βάρος συμμάχων της Γερμανίας. Οι δικαστικοί αυτοί θα έχουν επίσης δικαίωμα να κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Η Μπούντεσταγκ με βάση το νομοσχέδιο θα αποκτήσει επίσης ευρύτερο εποπτικό ρόλο στη BND, ενώ οι επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα υποχρεούνται να εμφανίζονται μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον στην ομοσπονδιακή Βουλή.

Κατά τη γερμανική κυβέρνηση, οι υποκλοπές της BND είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό εξτρεμιστών που σχεδιάζουν να διαπράξουν επιθέσεις στο έδαφος της Γερμανίας ή της Ευρώπης.

«Πώς θέλουμε να εντοπίζουμε τους ύποπτους για τρομοκρατία; Πώς θα τους αντιμετωπίζουμε αν όχι με αυτά τα μέσα;» ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο Κλίμενς Μπίνινγκερ, βουλευτής της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Να σας πω: Θα μπορούσε να ξεκινήσει η αντιμετώπιση, για την οποία δεν σας καίγεται καρφάκι, τι να λέμε τώρα, αν οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης συνεργάζονταν μεταξύ τους, που ούτε πρωτόκολλο συνεργασίας δεν έχουν υπογράψει στο πλαίσιο της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας!

Αλλά όχι! Πρέπει η Γερμανία να είναι ο... Τζέιμης Μποντ της Ευρώπης!

Ο νέος νόμος ανοίγει ένα παράθυρο για τη BND ώστε να κατασκοπεύει -«τυχαία»- και Γερμανούς πολίτες.

Γκεστάπο και Στάζι είναι ξανά εδώ!

Αν το καλοσκεφτείς, αυτό συνέβαινε πάντα με τις εξουσίες. Η Γερμανία δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον πισινό της, εξάλλου ποιος αυτοκράτορας είχε ποτέ εμπιστοσύνη στον πισινό του;