Κατρούγκαλε, πρόσεχε πού την βάζεις...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κατρούγκαλε, πρόσεχε πού την βάζεις...

Οκτώβριος 26, 2016 - 23:39

«Το μνημόνιο έχει την υπογραφή μας και εμείς την υπογραφή μας την τιμάμε», είπε ο Κατρούγκαλος.

Γεια σου, ηθικέ Κατρούγκαλε, που τιμάς την υπογραφή σου στο μνημόνιο, αγόρι μου! Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τις ψήφους του κοσμάκη και από το «Όχι» τον πέταξε σε ένα «Ναι σε όλα». Ευτυχώς που σας στείλαμε στις Βρυξέλλες ως αριστερούς και γυρίσατε πιο νεοφιλελέ κι από τον Κυριάκο!

Η διαπραγμάτευση, το δεχόμαστε, δεν ήταν ξεπέτα, τους ταλαιπωρήσατε τους Ευρωπαίους, όπως οι παρθένες στο κρεβάτι.

Αλλά παρά τα πολλά προκαταρκτικά, η υπογραφή του μνημονίου έγινε στην ξεπέτα και μάλιστα εκεί που νομίζατε ότι πηδούσατε, σας γύρισαν να σας έχουν πλάτη! Ή να τα ξεχάσουμε αυτά;..

Και τι μας λες τώρα, Κατρούγκαλε; Ότι μπορεί το μνημόνιο να είναι νεοφιλελεύθερο, αλλά εμείς το υπογράψαμε και την υπογραφή μας την τιμάμε, άλλο που δεν ξέραμε πού την βάζαμε!

«Πλην του ΕΚΑΣ», λέει ο υπουργός, «όλα τα άλλα έχουν αριστερό πρόσημο και αριστερή ευαισθησία». Έχει αριστερό πρόσημο και αριστερή ευαισθησία να σου παίρνουν οι τράπεζες το σπίτι; Έχει αριστερό πρόσημο να μην έχεις φροντίσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας από χρέη στο Δημόσιο; Έχει αριστερό πρόσημο να πληρώνει ο άνεργος ΕΝΦΙΑ;

Αλλά για όλους έχει ο Θεός... Όσοι συνταξιούχοι λάβατε την επιστολή Κατρούγκαλου με τα άλλα αντ' άλλων στοιχεία, μην ανησυχείτε, βρε! Θα φτιάξουν τηλεφωνικό κέντρο -να βολέψουν καμιά πενηνταριά βύσματα- για να σας λύσουν όλες τις απορίες...

Ρόιδο τα κάνατε με την υπογραφή, οπότε προσοχή στο λαλά σας εκεί στο Μαξίμου. Διότι η δήλωση Κατρούγκαλου μοιάζει με δήλωση διακορευτή που τον έπιασαν επί το έργον και πρέπει να αποκαταστήσει τη μωρή παρθένα.

Και προσοχή στο αριστερό σας πρόσημο. Είναι μικρό, δεν το βλέπετε και το πατάτε!