Δήμαρχοι Δεν μπορεί και από ηθικής πλευράς η Περιφέρεια να επιβάλλει πρόστιμα για τις χωματερές (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμαρχοι Δεν μπορεί και από ηθικής πλευράς η Περιφέρεια να επιβάλλει πρόστιμα για τις χωματερές (video)

Ιούλιος 03, 2012 - 23:41

Ζητείται άμεσα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, ενώ την σκυτάλη θα πάρει από αύριο ο ΦΟΣΔΑ
Θέμα ηθικής και δεοντολογίας έθεσαν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου όσον αφορά τα πρόστιμα για τις χωματερές που προτίθεται να επιβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού η καταληκτική ημερομηνία  για τη λειτουργία τους ήταν η 30η Ιουνίου. Το θέμα συζητήθηκε, ως είθισται σε κάθε συνεδρίαση, και στην αποψινή συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Τρίπολη.
Η κοινή συνισταμένη όλων των δημάρχων, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ήταν να μην πληρώσουν πρόστιμα, αφού οι δήμαρχοι φέρουν ίσως τη μικρότερη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει οι δήμοι, είτε έχουν χωματερές είτε δεματοποιητές. Ζήτησαν δε να συναντηθούν με τον κ. Τατούλη και να δουν τι θα κάνουν, αφού ακόμα και η τοποθέτηση των δεματοποιητών καθυστερεί.
Όπως ακόμα επισημάνθηκε η ευθύνη ανήκει και στην περιφέρεια που δεν προχωρά τις διαδικασίες αλλά και στις προηγούμενες διοικήσεις και βέβαια και στο κεντρικό Κράτος που έχει αλλάξει πολλάκις τις αποφάσεις του και κωλυσιεργεί..
Να σημειώσουμε πως στην συνεδρίαση ήταν παρών και ο περιφερειακός σύμβουλος- γραμματέας του ΠΣ Λάμπρος Μπούκλης ο οποίος ζήτησε να γίνει μία καταγραφή από τους δημάρχους των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ενώ μίλησε για ενίσχυση της ανακύκλωσης και παρατήρησε πως πολλοί δήμοι δεν γνωρίζουν ούτε καν την παραγώμενη ποσότητα απορριμμάτων αφού δεν ζυγίζουν τα σκουπίδια που μαζεύουν...
Η σκυτάλη βέβαια θα περάσει στον πρώτο Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ θα αποκτήσει το Διοικητικό του Συμβούλιο και την εξελεκτική επιτροπή του και θα κληθεί να βοηθήσει στην επίλυση του σοβαρότερου ίσως προβλήματος που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δήμαρχοι, αφού το όλο θέμα έχει πολλές διαστάσεις... εκτός της περιβαλλοντικής υπάρχει και η οικονομική και φυσικά εκεί που καταλήγουν όλοι είναι ότι επιτέλους (το είπε και ο κ. Μπούκλης στη διάρκεια της συζήτησης) πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση.. αλλιώς θα μιλάμε για σκουπίδια και τα σκουπίδια θα είναι στους δρόμους και θα μας πνίγουν ή θα τα πληρώνουμε ακριβά...
Εν αναμονή βέβαια των εξελίξεων....

EfW_HnvZptA