Ανδριανός:Η ανάπτυξη θέλει έργα και όχι λόγια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:Η ανάπτυξη θέλει έργα και όχι λόγια

Οκτώβριος 31, 2016 - 08:45

φωτογραφία αρχείου

Ανδριανός στη Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνης: Πρωτοβουλίες όπως αυτή, πρέπει να γεμίζουν όλους μας με αισιοδοξία, επιμονή και αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε αυτά που χρειάζεται ο τόπος μας και οι άνθρωποί του.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τη φετινή Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνης.

Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

"Θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ όλους και όλες όσοι εργάστηκαν για τη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Ροδιού στην Ερμιόνη – και βεβαίως τους παραγωγούς αυτού του ποιοτικού προϊόντος του τόπου μας.

Αυτή η γιορτή είναι πλέον ένας θεσμός που προβάλλει ταυτόχρονα το ρόδι και την περιοχή της Ερμιόνης σε ευρύτερα κοινά. Ακόμα, είναι ένας θεσμός που υπογραμμίζει την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα και το μεράκι των ανθρώπων της Ερμιόνης και της Αργολίδας, την αποφασιστικότητά μας να αξιοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακό πλεονέκτημα από τα πολλά και σημαντικά που διαθέτει ο τόπος μας: αναφέρω μόνο ενδεικτικά, πέρα από το ρόδι το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή, το μέλι, τα κτηνοτροφικά προϊόντα και το κρασί στην πρωτογενή παραγωγή, τον πολιτισμό και την ιστορία, τον τουρισμό και το φυσικό μας περιβάλλον.

Και είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι αυτή τη δημιουργική δύναμη δεν την καταστέλλουν τα πολλά και δύσκολα εμπόδια που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες μας και γενικότερα οι άνθρωποι της δημιουργίας και της προκοπής σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους. Εμπόδια, πολλά από τα οποία είναι το αποτέλεσμα μιας αναποτελεσματικής πολιτικής, μιας λάθος αντίληψης που αντί να στέκεται αρωγός στις δημιουργικές προσπάθειες, έχει ως αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό τους μέσω της υπερφορολόγησης, της διαρκούς αύξησης του κόστους παραγωγής, της εξωγενούς επιδείνωσης της ανταγωνιστικότητας.

Και βεβαίως πρωτογενής παραγωγή χωρις νερό τη μπορεί να αναπτυχθεί. Το ρόδι χρειάζεται νερό για να εχει μέλλον. Για το λόγο αυτο θα συνεχίσω τον αγώνα ώστε να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο και εδω στην Ερμιονίδα- το έργο που στα τέλη του 2014 είχαμε ολοκληρώσει τη μελέτη και είχαμε ετοιμάσει και τα τεύχη δημοπράτησης για να γινει η δημοπράτησή του. Πριν περίπου ένα μήνα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετα απο Ερώτηση μου δήλωσε στη Βουλη οτι το έργο αυτο θα συνεχιστεί, και περιμένω απο την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της. Η ανάπτυξη θέλει έργα και οχι λόγια.

Σ' αυτή λοιπόν την προσπάθεια, πρωτοβουλίες όπως αυτή η Γιορτή του Ροδιού, πρέπει να γεμίζουν όλους μας με αισιοδοξία, επιμονή και αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε αυτά που χρειάζεται ο τόπος μας και οι άνθρωποί του.

Μ' αυτές τις σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία στη φετινή Γιορτή, καλή συνέχεια και καλές σοδιές στους παραγωγούς μας".