Στο Ναύπλιο σήμερα η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στο Ναύπλιο σήμερα η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση (φωτο&βίντεο)

Νοέμβριος 03, 2016 - 14:46

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνέντευξη τύπου για την έναρξη των εργασιών της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  παραχώρησαν σήμερα  ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης,( εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη), ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ο Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για τη Νότιο Γερμανία Frank Edelmann και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος.

Η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ναυπλιέων.

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου ο κ. Καφαντάρης, τόνισε πως στόχος της Συνδιάσκεψης είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας των Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας-Γερμανίας. «Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς των ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο να καταστεί ο θεσμός πιο εξωστρεφής» επισήμανε ο κ. Καφαντάρης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Εμείς ως ΚΕΔΕ θα συνεχίσουμε το διάλογο με τις αυτοδιοικητικές ενώσεις σε όλη την Ευρώπη με στόχο τη διαμόρφωση κοινών στρατηγικών που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «μέσα απ' τον διάλογο που ξεκινά σήμερα στο Ναύπλιο, προτάσσοντας το αυτοδιοικητικό συμφέρον, ξεκινάμε μια συνεργασία, προκειμένου να επιλύσουμε ή να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της πολιτικής που μέχρι σήμερα ακολουθήθηκε».

(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο ο Δ. Καφαντάρης https://youtu.be/h5sA8-bwxSM

Βίντεο ο Δ. Κωστούρος https://youtu.be/NHa2nKmE_9k

Βίντεο ο Frank Edelmann  https://youtu.be/WENWJZoTh1M

Βίντεο ο Τ. Χειβιδόπουλος  https://youtu.be/IDgpoEj9whI

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-Συνέντευξη για την 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση-Δ. Καφαντάρης

ArgolidaPortal.gr

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-Συνέντευξη 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση-Χειβιδόπουλος

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-Συνέντευξη 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση-Frank Edelmann