Με τις γραβάτες, τέρμα πια οι αυταπάτες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με τις γραβάτες, τέρμα πια οι αυταπάτες

Νοέμβριος 08, 2016 - 12:42

Τέρμα πια οι αυταπάτες, ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες...

Το στιγμιότυπο, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Τσίπρας χωρίς γραβάτα, αντιστέκεται σθεναρά στο απόλυτο ανδρικό αξεσουάρ. Οι νέοι του υπουργοί, οι υπουργοί της γενιάς του, όμως, είναι γραβατωμένοι και έτοιμοι για τα νέα τους πόστα.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το επικοινωνιακό επιτελείο και τσιμπάμε να σχολιάσουμε. Ενώ οι περισσότεροι στις εφημερίδες μιλούν για μια νέα γενιά τεχνοκρατών συριζαίων, που κατάλαβαν πώς παίζεται το παιχνίδι, που δεν έχουν τις αγκυλώσεις των παλιών, εγώ θα πω μόνο τούτο: οι μανάδες τους δεν τους άφησαν να πάνε με λουκ αναρχοάπλυτου στην πρώτη τους επίσημη μάζωξη ως αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης. Και ως γνωστόν στην Ελλάδα, ό,τι πει η μάνα γίνεται!

Ο ΣΥΡΙΖΑ την έβαλε τη γραβάτα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε την αλλαγή, την ελπίδα, με τα πλουμιστά πουκάμισα του Βαρουφάκη και τα συνολάκια λαϊκής του Φίλη και της Βαγενά, με τη λογική «δεν ανανεώνουμε γκαρνταρόμπα τώρα που γίναμε υπουργοί, πάμε στη Βουλή όπως στις τσιπουροκατανύξεις, είμαστε απλοί άνθρωποι εμείς».

Η αδειανή πουκαμίσα των υποσχέσεων που έπεσε στο πάτωμα ύστερα από δύο χρόνια μνημονιακής πολιτικής, δεν γεμίζει με την επικοινωνιακή τακτική της γραβάτας, που καλά κρατεί τις ημέρες μετά τον ανασχηματισμό επί το μνημονιακότερον και το εκκλησιαστικότερον, βεβαίως. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει πια ότι είναι αυτό που έλεγε ότι ήταν πριν από ένα-δυο χρόνια, πρακτικά και στιλιστικά.

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις τη γραβάτα, Αλέξη; Τέρμα πια οι αυταπάτες.