Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης -φωτογραφίες από την εκλογή-

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης -φωτογραφίες από την εκλογή-

Ιούλιος 05, 2012 - 17:49

Μανιάτης-Ανδρουλάκης-Σκανδαλίδης-φωτογραφία eurokinissi-Χρήστος Μπόνης

«Σκιώδη» κυβέρνηση εντός της κυβέρνησης συγκροτεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναθέτοντας σήμερα κατά τη διάρκεια της ΚΟ εργασίας τομείς προς έλεγχο σε βουλευτές του κόμματός του.

Στο υπουργείο Παιδείας υπεύθυνος είναι ο Μάρκος Μπόλαρης, Υγείας ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ΠΕΚΑ ο Γιάννης Μανιάτης, Δικαιοσύνης η Θεοδώρα Τζάκρη, Εργασίας ο Γιάννης Κουτσούκος, Ανάπτυξης ο Θάνος Μωραΐτης, Ναυτιλίας ο Νίκος Σηφουνάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Γιώργος Ντόλιος, Εσωτερικών ο Παναγιώτης Ρήγας, Εθνικής Άμυνας ο Πάρις Κουκουλόπουλος, Γεωργίας ο Γιάννης Δριβελέγκας Οικονομικών ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε με 23 ψήφους ο Γιάννης Μανιάτης. Ψήφισαν 32 από τους 33 βουλευτές του Κινήματος καθώς ο Χρήστος Αηδόνης βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Αναπληρωτές γραμματείς εκλέχθηκαν ο Παναγιώτης Ρήγας (έλαβε 13 ψήφους) και ο Χρήστος Γκόκας (έλαβε 10 ψήφους). Ακόμη, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ορίζεται Γενικός Διευθυντής της Κ.Ο. ο Βασίλης Γερανίδης, πρώην βουλευτής.

Στην ομιλία του στους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη ενός επικαιροποιημένου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου προγράμματος για τη χώρα μας λόγω της αλλαγής των μακροοικονομικών δεδομένων και αναφέρθηκε στη στρατηγική αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης που θα ακολουθηθεί στις συζητήσεις που αρχίζουν σήμερα με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χρειαζόμαστε ένα συμφωνημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο το οποίο θα βρίσκεται σε συμφωνία με τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν για Ισπανία - Ιρλανδία μπορούν να εφαρμοστούν για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο, που αποτελούν όμοιες περιπτώσεις.(φωτογραφίες eurokinissi-Χρήστος Μπόνης)

Αφετηρία, όπως είπε, είναι η ανάγκη επαναξιολόγησης των μακροοικονομικών προβλέψεων της τρόικας για το 2012 και τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2017.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έστειλε μηνύματα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Απαντώντας σε στελέχη που διατέλεσαν υπουργοί στο παρελθόν είπε πως ορισμένοι από αυτούς στο παρελθόν «έγλειφαν» τις ηγεσίες και παράλληλα τις υπονόμευαν. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του κόμματος «φωτογράφισε» συγκεκριμένα στελέχη που βρίσκονταν κοντά στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τα οποία θεωρήθηκε ότι υπέσκαπταν παράλληλα την παραμονή του στην πρωθυπουργία και την προεδρία του κόμματος.

Στην ίδια συνεδρίαση ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε μεν στήριξη στην κυβέρνηση,αλλά όχι άκριτα. Ο κ. Χρυσοχοίδης μίλησε και για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία λαϊκίζουν σε τηλεοπτικές εκπομπές καθημερινά.

Τέλος αναφορικά με το θέμα τη μη ανάληψης τομέα ευθύνης από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν προτάθηκε ποτέ στον πρώην υπουργό κάποιος τομέας και αυτό γιατί ο κ. Λοβέρδος έχει εκφράσει εδώ καιρό την επιθυμία να μην αναλάβει κάτι συγκεκριμένο. Επίσης πηγές προσκείμενες στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο εκφράζουν δυσαρέσκεια για την φημολογία ότι του προτάθηκε συμμετοχή στην πολιτική γραμματεία του κόμματος και αυτός αρνήθηκε.  

www.protothema.gr