Στο παρά πέντε ο ΦΟΔΣΑ προχωρεί σε αλλαγές για τη διαχείριση των απορριμμάτων (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στο παρά πέντε ο ΦΟΔΣΑ προχωρεί σε αλλαγές για τη διαχείριση των απορριμμάτων (βίντεο)

Νοέμβριος 22, 2016 - 21:40

Συνεδρίασε ο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου μετά την αναβολή της συνεδρίασης που είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Δευτέρα.

Κατά τη συνεδρίαση το Σώμα έπρεπε να προχωρήσει στην εναρμόνιση της ΣΜΠΕ επί του ΠΕΣΔΑ, λίγες μόλις ώρες πριν αυτή πάει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Ο ΦΟΔΣΑ εν ολίγοις ζήτησε να συμπεριληφθεί στον υπάρχοντα ΠΈΣΔΑ που ομόφωνα αποφάσισαν τον Αύγουστο, το δεδομένο ότι οι δήμοι μπορούν, αν θέλουν, να εφαρμόσουν έναν δικό τους σχεδιασμό και να έχουν αυτό το δικαίωμα, με τον μελετητή να αναφέρει ότι αυτό επισημαίνεται σε αυτό που έχουν ψηφίσει τα μέλη του ΦΟΔΣΑ.

Όπως ανέφερε και ο αντιπρόεδρος κ. Γρυπιώτης, η ΣΜΠΕ πρέπει να συμπεριλαμβάνει αυτά που έχει ορίσει ο Φορέας.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής στην τοποθέτησή του είπε ότι το ΔΣ του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ξεχωρίζει καθώς είναι από τα λίγα ΔΣ της Περιφέρειας που γίνονται αυτά που γίνονται όλοι έχουν έρθει σε συμφωνία και ακόμα εμείς διαφωνούμε με τον ΠΕΣΔΑ

Το ζητούμενο είναι ότι η ΣΜΠΕ πρέπει να εναρμονιστεί με τον ΠΕΣΔΑ, θα μπλέξουμε σε δύσκολους δρόμους και δεν θα μας μείνει τίποτα

«Τη λύση την έχουμε στα χέρια μας, αρκεί βέβαια να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, όσο και αν θέλουν στην Αθήνα να τα μπερδεύουν τα πράγματα», επεσήμανε.

Ο κ. Σκαντζός μίλησε για τις συζητήσεις που έχουν γίνει στον ΦΟΔΣΑ και για όλες τις ασυμφωνίες που υπήρξαν έναν χρόνο τώρα,. Αναγνώρισε ότι τον Αύγουστο βρήκαν έναν στόχο και ψήφισαν τον ΠΕΣΔΑ και μια κεντρική διαχείριση, αλλά και να προχωρήσει αυτόνομο.

Σήμερα όμως επιστέφει πάλι το πρόβλημα, το οποίο πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας είπε ότι το πρόβλημα υπάρχει και το ζήτημα είναι πολιτικό αυτοδιοικητικό, με τον ΦΟΔΣΑ να πορεύεται χωρίς ηγεσία.

Δεν μας υπολογίζουν και δεν μας μετράνε

Ο Παναγιώτης Μαντάς δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας μίλησε επί τις διαδικασίας και για το ότι το σΣώμα καλείται να γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της μελέτης της οποίας έχουν κάνει ως ΦΟΔΣΑ, τονίζοντας ότι πρέπει να μην υπάρχει βιασύνη, και να ετοιμάζουν ένα ΠΕΣΔΑ δυνατό που δεν θα καταπέσει.

Ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός είπε ότι αν η ΣΜΠΕ δεν είναι εναρμονισμένη με τον ΠΕΣΔΑ θα υπάρξει πρόβλημα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι από τότε που πέρασε σε ΦΕΚ νέος ΕΣΔΝΑ, έχει πεθάνει η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ

Ο κ. Γρυπιώτης αντιπρόεδρος του Φορέα και εκτελών χρέη προέδρου, είπε ότι όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι και να υπερασπιστούν μια απόφαση και επιτέλους να προχωρήσει ο ΦΟΔΣΑ.

Μπορεί να διασπαστούμε και να χωριστούμε, αλλά αυτό θα το δείξει η νομοθετική ρύθμιση για τη διαχείριση

Ο δήμαρχος κ. Παυλής είπε ότι παίζονται παιχνίδια στα οποία ο ΦΟΔΣΑ δεν συμμετέχει, επειδή όταν ψηφίσει η κυβέρνηση τον Εθνικό Σχεδιασμό γίνεται μπέρδεμα.

«Τι είναι το νέο που υπάρχει, σύμφωνα με την πρόταση που έχει κάνει η ΤΕΡΝΑ; Εγώ θέλω να κάνω μια πρότυπη διαχείριση».

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι το ΔΣ θα κάνει την όποια αλλαγή, προκειμένου η ΣΜΠΕ να εναρμονιστεί με τον ΠΕΣΔΑ, και ο μελετητής θα προχωρήσει στις όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, καθώς ο ΠΕΣΔΑ κατατίθεται στο ΠεΣυ Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου για έγκριση.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο ΦΟΔΣΑ θα ψηφίσει για πρόεδρο στις 6 Δεκεμβρίου.

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ και αλλαγή της τελευταίας στιγμής