Τατούλης:Η περιφερειακή αρχή θα δώσει ένα τέλος στη μαφία των σκουπιδιών (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης:Η περιφερειακή αρχή θα δώσει ένα τέλος στη μαφία των σκουπιδιών (βίντεο)

Νοέμβριος 24, 2016 - 16:15

Μία ιδιαίτερα καυστική συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η περιφερειακή αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όταν επτά δήμαρχοι και μέλη δημοτικών συμβουλίων θέλησαν με βίαιο τρόπο, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, να μιλήσουν στο ΠεΣυ, ο  περιφερειάρχης Πελοποννήσου καταδίκασε τη στάση τους αυτή χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά τους ως σχιζοφρενική. «Σχιζοφρενική ήταν η στάση κάποιων δημάρχων οι οποίοι μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και αμαύρωσαν τον θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη στάση του β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης».
Να ζητήσουν συγγνώμη, κάλεσε για άλλη μία φορά  ο κ. Τατούλης τους δημάρχους για τη συμπεριφορά τους, καθώς με αυτή την απαράδεκτη στάση τους, όπως είπε,  δεν σέβονται την αυτοτέλεια και τη διάκριση των δύο θεσμών.

Είναι ευθύνη των πολιτών να καταδικάσουν αυτή τη συμπεριφορά η οποία δεν χαρακτηρίζεται από σοβαρότατα

Ο κ. Τάτουλης ανέφερε ότι δήμαρχοι που βρέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξυπηρετούσαν τους δικούς τους σκοπούς και την προσωπική τους ιδιοτέλεια μετατρέποντας το Περιφερειακό Συμβούλιο σε γήπεδο, με τους δημάρχους να έχουν πάρει θέση χούλιγκαν, όπως είπε. Το θέμα που συζητούσε το Σώμα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και είχε να κάνει με τα απορρίμματα και συγκεκριμένα με τη ΣΜΠΕ η οποία είναι απαραίτητη, προκειμένου να εγκριθεί ο ΠΕΣΔΑ και  να προχωρήσει στην ολοκλήρωσή του το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η μελέτη την οποία ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε σταλεί από το υπουργείο και είχε υλοποιηθεί από τον ΦΟΔΣΑ τον οποίον  και απαρτίζουν δήμαρχοι της Περιφέρειας.

Εμείς είχαμε καλέσει εκπρόσωπο από τον ΦΟΔΣΑ και τον μελετητή και όχι τους δημάρχους οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί επί του θέματος στα συλλογικά όργανα τα οποίοι και απαρτίζουν

«Οι σχέσεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης είναι εξαιρετικές και έτσι θα συνεχίσουν», είπε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει κανονικά το έργο της.
Ο κ. Τατούλης σχολίασε και το δελτίο Τύπου 3 παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο έκανε  λόγο για «μεγάλο δημοκρατικό ατόπημα  του προέδρου του ΠεΣυ».
Όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, αυτές τις απόψεις τις δημιουργούν οι ένοχες συνειδήσεις μερικών οι οποίοι βλέπουν ότι τα όνειρά τους δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, με αποτέλεσμα ο λαϊκισμός που υπηρετούν να βλάπτει τους πολίτες της Περιφέρειας.

Η περιφερειακή αρχή θέλοντας να δώσει ένα τέλος στη μαφία των σκουπιδιών προχωρεί το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, ένα έργο στο οποίο συμφωνεί και ο ΠΕΣΔΑ που ψήφισε ο ΦΟΔΣΑ.

Θα δοθεί ένα τέλος στη μαφία των σκουπιδιών

Έφη Καστραντά

http://www.arcadiaportal.gr/news/tatoylis-shizofrenis-i-stasi-kapoion-li...

ArcadiaPortal.gr Τατούλης: Σχιζοφρενής η στάση κάποιων λίγων δημάρχων