Το Ναύπλιο γιόρτασε την Άλωση του Παλαμηδιού και την απελευθέρωση της πόλης (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Ναύπλιο γιόρτασε την Άλωση του Παλαμηδιού και την απελευθέρωση της πόλης (φωτο&βίντεο)

Νοέμβριος 27, 2016 - 20:57

Την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.
Στον μητροπολιτκό ναό του Αγίου Γεωργίου έγινε δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου.
Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτο Φιλιππάκο ,τους Βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλα, Γ.Ανδριανό και Γ. Μανιάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο και από εκπροσώπους των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού.

Με το πέρας των εκδηλώσεων ο Τζανέτος Φιλιππάκος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι ημέρα δόξας για την πατρίδα μας. Είναι μια ημέρα δόξας για την ιστορία μας. Η Επανάσταση του 1821 δείχνει την πίστη του Ελληνικού Έθνους στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Φιλοπατρίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η πατρίδα μας έρχεται από μακριά και πρέπει να προχωρήσει μακρύτερα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Ναυπλιώτες και τις Ναυπλιώτισσες. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες». (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

 

 

ArgolidaPortal.gr Το Ναύπλιο γιόρτασε την Άλωση του Παλαμηδιού και την απελευθέρωση της πόλης