Αργολίδα:Πανεργατική Απεργία-Δυναμική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άργος (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αργολίδα:Πανεργατική Απεργία-Δυναμική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άργος (φωτο&βίντεο)

Δεκέμβριος 08, 2016 - 14:41

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δυναμική ήταν η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πλατεία του Άργους και στη συνέχεια στο δημαρχείο της πόλης  στο πλαίσιο της πανεργατικής απεργίας που έχει προκηρυχτεί σε ολόκληρη την χώρα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους αγρότες, συνταξιούχους, εργαζόμενους, συνδικάτα, φορείς και λαϊκές επιτροπές να συμμετάσχουν στη γενική απεργία, αλλά και στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.
«Μπροστά στην πολιτική που σαρώνει τη ζωή μας, εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε μόνο έναν δρόμο: Αυτόν της οργάνωσης  της πάλης ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, για να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.»
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο  Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας,το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, η Ομάδα Γυναικών Άργους,οι Εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό Αργολίδας,το Σωματείο Οικοδόμων και άλλοι φορείς.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
''Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!
Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.
Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, (μέσα από τις παρατάξεις τους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ). Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας ση  απεργία.''

ArgolidaPortal.gr Αργολίδα:Πανεργατική Απεργία-Δυναμική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άργος