Διάγγελμα Τσίπρα με δώρο 13η σύνταξη και πάγωμα αύξησης ΦΠΑ σε νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διάγγελμα Τσίπρα με δώρο 13η σύνταξη και πάγωμα αύξησης ΦΠΑ σε νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου!

Δεκέμβριος 08, 2016 - 22:12

13η σύνταξη σε όσους λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ - «Παγώνει» η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Τη διανομή του μεγαλύτερου μέρους του πλεονάσματος του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους και μέτρα στήριξης των νησιών που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Εχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μία παλαιότερη δέσμευση μας γαι 13η σύνταξη σε όσους το έχουν ανάγκη", είπε ο κ.Τσίπρας ανακοινώνοντας την άμεση διανομή εν όψει εορτών του ποσού των 617 εκ ευρώ σε 1.600.000 δικαιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 850 ευρώ. Η διανομή θα γίνει από κάτω προς τα πάνω , δηλαδή οι χαμηλοσυνταξιούχοι συντάξεων θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση που για αρκετές χιλιάδες θα είναι πολλαπλάσια από τη σύνταξη τους, ενώ το κατώτατο ποσό ενίσχυσης που θα λάβει κανείς θα είναι 300 ευρώ.

Επίσης ο κ.Τσίπρας, δήλωσε ότι θα την τηρήσουμε τη συμφωνία με τους εταίρους μας , αλλά ταυτόχρονα θα υπεραπιστούμε την κοινωνική συνοχή και στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε μέτρα στήριξης των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ανακοινώνοντας την αναστολή για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά αυτά. 

Τσίπρας: 13η σύνταξη σε 1.600.000 δικαιούχους