Αγωγή κακοδικίας κατέθεσαν οι δικηγόροι της Δήμητρας Βούλγαρη (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσαν οι δικηγόροι της Δήμητρας Βούλγαρη (βίντεο)

Δεκέμβριος 16, 2016 - 21:21

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, μετά και την κατάθεση αιτήματος εξαίρεσης της προέδρου και των τακτικών δικαστών εκ μέρους της Δήμητρας Βούλγαρη, νέοι δικαστές ορίστηκαν για να συνεχίσουν τη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας για την οποία ο κ. Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του θύματος, επαναλαμβάνει διαρκώς ότι πρώτη φορά στην καριέρα του αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο.

Σημειωτέον ότι η δίκη το απόγευμα της Παρασκευής διεκόπη, προκειμένου οι νέοι δικαστές, οι οποίοι ήρθαν από τη Σπάρτη, να ενημερωθούν και να ληφθεί απόφαση αν θα γίνει δεκτή η αλλαγή έδρας. Επίσης, να αναφέρουμε ότι ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν η δίκη θα συνεχιστεί απόψε με την κατάθεση της κατηγορουμένης, αλλά ακόμα και αυτή η εξέλιξη δεν θα εξέπληττε κανέναν, μιας και σε αυτή τη δίκη όλα φαίνεται να είναι πιθανά.

Μετά τις δηλώσεις της κατηγορουμένης τις οποίες παρουσιάσαμε νωρίτερα και με τις οποίες ξεκαθαρίζει ότι οι δικηγόροι της είναι οι κκ. Σπ. και Βασ. Ρομποτής και όχι οι διορισμένοι από την έδρα συνήγοροι, ο πληρεξούσιος συνήγορός της κ. Σπ. Ρομποτής παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους, προκειμένου να τοποθετηθεί για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη δίκη της Δήμητρας Βούλγαρη στην Τρίπολη.

Ο κ. Ρομποτής στην αρχή των δηλώσεών του ήταν καυστικός απέναντι στην πρόεδρο του δικαστηρίου η οποία, όταν εμφανίστηκε σήμερα Παρασκευή ενώπιόν της, τον ρώτησε ποιος είναι και πώς ονομάζεται: «Προφανώς δεν γνώριζε ποιος είμαι ούτε ότι έχω αναλάβει την υπόθεση από την αρχή».

Ουδέποτε παραιτήθηκε η υπεράσπιση της κατηγορουμένης. 

«Η ίδια η κατηγορουμένη το ξεκαθάρισε στο δικαστήριο», εξακολούθησε ο κ. Σπ. Ρομποτής. «Δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να υπερασπιστεί άλλος τον εαυτό της πλην των πληρεξουσίων συνηγόρων της».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για ποιον λόγο δεν ήταν παρόντες στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορουμένης, ο κ. Ρομποτής απάντησε:

«Έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες προκειμένου αυτή η ξέφρενη πορεία που θυμίζει καθεστώτα Σοβιέτ και Τσαουσέσκου να μην συνεχιστεί. Σήμερα λοιπόν θα πρέπει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να επιληφθεί και να παρέμβει πάραυτα. Δεν επιτρέπουν σε κατηγορούμενο στην Ελλάδα της Ευρώπης να επιλέγει τον συνήγορο που θα τον υπερασπιστεί. Δεν του επιτρέπουν τη διασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων ενός κατηγορουμένου».

Ως προς το για ποιον λόγο η οικογένεια της κατηγορουμένης η οποία είχε κληθεί να καταθέσει την Πέμπτη απουσίασε, ο κ. Ρομποτής απάντησε ότι αντιμετώπιζαν ένα πρόβλημα υγείας. Συγκεκριμένα, η κόρη της κατηγορουμένης ασθένησε και η οικογένεια έπρεπε να πάει το παιδί στο νοσοκομείο.

Δεν είναι δυνατόν να καλείται στις 00:30 τη νύχτα κατηγορούμενος για να απολογηθεί.

Δεχόμενος πιεστικές ερωτήσεις δημοσιογράφου ως προς το αν παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης ή όχι, ο κ. Ρομποτής ήταν κατηγορηματικός: «Όταν κάποιος παραιτείται, επισημαίνεται στα πρακτικά. Δεν θα γίνει μια διαδικασία Αφρικής, ανήκουμε στην Ευρώπη».

Στην ερώτηση αν ήταν ή δεν ήταν υποχρεωμένο το δικαστήριο να διορίσει δικηγόρους στη Δήμητρα Βούλγαρη μετά την αποχώρηση των συνηγόρων της, ο κ. Ρομποτής απάντησε: «Εφόσον η κατηγορούμενη δεν επιθυμούσε διορισμό συνηγόρου, έχει υποχρέωση το δικαστήριο να μην του διορίσει.

Το δικαστήριο έχει υπερβεί τον νόμο, για αυτόν τον λόγο η διαδικασία είναι άκυρη.

«Η διευθύνουσα τη συζήτηση έλειπε επί 15 ημέρες επειδή αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας. Δεν μπορούμε μέσα σε 15 ημέρες να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο σε μια εξαντλητική διαδικασία.

»Αυτή τη στιγμή έχει υποβληθεί αίτηση εξαίρεσης σε βάρους του εισαγγελέα της έδρας, των τακτικών μελών και της διευθύνουσα τη συζήτηση. όταν κριθεί αυτό το ζήτημα, θα μιλήσουμε ξανά. Επίσης, έχει κατατεθεί αγωγή κακοδικίας σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου».

http://www.arcadiaportal.gr/news/agogi-kakodikias-katethesan-oi-dikigoro...

ArcadiaPortal.gr Ρομποτής: Αγωγή κακοδικίας στην πρόεδρο του Δικαστηρίου