Γιάννης Γκιόλας:Σημαντική η παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας:Σημαντική η παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού στο Ναύπλιο

Δεκέμβριος 28, 2016 - 21:26

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ναύπλιο η κ. Κονιόρδου  είχε τη  δυνατότητα να ενημερωθεί   απ ευθείας από  την προϊσταμένη   της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Εφορείας, παρουσία του  βουλευτή Γιάννη Γκιόλα,για όλα τα ανοιχτά  θέματα που είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η   υπουργόςστη συνέχεια, πραγματοποίησε  σύντομη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα γραφεία της Εφορείας  Αρχαιοτήτων , ενώ είχε προηγηθεί μετάβαση στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου  και στο παρακείμενο ενετικό κτίριο όπου η κ. Κονιόρδου, διαπίστωσε τις φθορές και την αναγκαιότητα  συντήρησης,αφού για πολλά χρόνια δεν   είχαν γίνει οι  απολύτως απαραίτητες εργασίες .

Ακολούθησε ευρεία  σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια  για όλα αυτά τα θέματα και  εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία σύνταξης των αναγκαίων μελετών  και οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης  των έργων αποκατάστασης ( Αγίου Γεωργίου και Ενετικού)  από περιφερειακά κλπ προγράμματα του ΕΣΠΑ , καθώς το ΠΔΕ του Υπουργείου  Πολιτισμού  είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.

Στη σύσκεψη  συμμετείχαν ,εκτός της Υπουργού,  οι βουλευτές   Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Μανιάτης,  ο   Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο Μητροπολίτης κ.κ,. Νεκτάριος, , ο Περιφ. Σύμβουλος Γιωργος Γαβρήλος, η Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες .Ακολούθως η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα του ΥΠ.ΠΟ.  όπως τα έργα στο Μπούρτζι,  στην Ακρόπολη της Τίρυνθας ( αυτά οδεύουν στην ολοκλήρωση) , οι απαλλοτριώσεις στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Ασίνης , το ενιαίο εισιτήριο αρχαιολογικών χώρων -μουσείων κλπ.

 (για αυτά  τα ζητήματα έγινε ενημέρωση  διεξοδική από την κ. Παπαδημητρίου)

Μετά τη σύσκεψη  η κ. Κονιόρδου , συνοδευόμενη από τον βουλευτή.   Γιάννη Γκιόλα , τον συντονιστή της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Παπαδόπουλο και στελέχη επισκέφθηκε την ΄΄Πύλη Πολιτισμού ΄΄ στο Ναύπλιο και την΄΄ Πολιτιστική Αργολική  Πρόταση΄΄ στο Άργος. Είχε τη δυνατότητα  από τα Διοικητικά Συμβούλια και μέλη  των δυο φορέων  να ενημερωθεί για την πλούσια  πολιτιστική  και κοινωνική τους δράση . Πρόκειται για συλλόγους που χωρίς πολλά μέσα αλλά με  κατάθεση ψυχής και εθελοντική διάθεση , σε πείσμα των καιρών, προσφέρουν πολλά στην τοπική κοινωνία.

Το πρωί  της ίδιας μέρας η κ. Κονιόρδου είχε επισκεφτεί το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, στο Ναύπλιο  όπου ενημερώθηκε για την  πολύχρονη προσφορά του  στην παράδοση και στον πολιτισμό.

΄΄ Εκτιμώ ότι η  επίσκεψη στην Αργολίδα της  κ. Κονιόρδου  ήταν σημαντική για το νομό  καθώς η Υπουργός Πολιτισμού  σχημάτισε άμεση και προσωπική άποψη για πολλά θέματα  και σε  συνεργασία με τις υπηρεσίες του  Υπουργείου Πολιτισμού θα  εξετάσει τις λύσεις που  απαιτούνται ,  δήλωσε ο κ. Γκιόλας.