Σύριζα Αργολίδας:Μετά από πολλά χρόνια μια ουσιαστική επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού σε Ναύπλιο και Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύριζα Αργολίδας:Μετά από πολλά χρόνια μια ουσιαστική επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού σε Ναύπλιο και Άργος

Δεκέμβριος 29, 2016 - 12:33

Τις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου την Τρίτη (27/12/16). Η επίσκεψη της Υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των εξορμήσεων που έχει αποφασίσει, από κοινού, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης και το Πολιτικό Συμβούλιου του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την επαφή με την κοινωνία, την ενημέρωση για τοπικά ζητήματα αλλά και την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Η Υπουργός Πολιτισμού συνοδευόμενη από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα και από μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου και να συζητήσει, στη συνέχεια, με την Προϊσταμένη της Εφορείας και τους εργαζομένους για ζητήματα της Υπηρεσίας.

Η κα. Λυδία Κονιόρδου, επίσης, μαζί με τον Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Γαβρήλο, παρευρέθηκε σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Αργολίδας, όπου τέθηκαν υπόψη της ανοιχτά θέματα σχετικά με την πορεία έργων που αφορούν τον Νομό. Η Υπουργός, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει το Υπουργείο για την προώθηση των αρχαιολογικών χώρων καθώς και για τα σχέδια ανάδειξής τους.

Ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας ήταν η επίσκεψη της Υπουργού στους χώρους των πολιτιστικών ομάδων Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου και Αργολική Πολιτιστική Πρόταση, στο Άργος, όπου είχε την ευκαιρία, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, να βρεθεί και να συζητήσει με τα μέλη και το Δ.Σ. των Συλλόγων για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Ναύπλιο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο αλλά και να δει από κοντά τις φθορές που έχουν υποστεί ο ναός Αγίου Γεωργίου και το Ενετικό κτίριο.

Με την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού- της πρώτης Υπουργού Πολιτισμού μετά από πολλά χρόνια στο Νομό-, θεωρούμε ότι δόθηκε μια ουσιαστική δυνατότητα να συζητηθούν και να αναδειχθούν πολιτιστικά, κτιριακά και αρχαιολογικά θέματα που εδώ και χρόνια ήταν στο περιθώριο.

Η Υπουργός Πολιτισμού, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με σεμνότητα άκουσε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Αργολίδας, αναδεικνύοντας παράλληλα το σχέδιο του Υπουργείου και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.  

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ