Τι λέει ο Τατούλης για τη "Νέα Ελλάδα" video

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι λέει ο Τατούλης για τη "Νέα Ελλάδα" video

Ιούλιος 11, 2012 - 12:20

Τι απαντά για το ενδεχόμενο ο Δράκος να πάρει τη θέση του Τάσου Αποστολόπουλου
Ενδυνάμωση των αιρετών Περιφερειών η δέσμευση Σαμαρά
«Εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά μια υπηρεσία ελέγχου των αποφάσεων των αιρετών Περιφερειών και των Δήμων. Αυτή άλλωστε είναι και η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού, στην οποία ελπίζω ότι θα φανεί συνεπής, όπως επίσης υποχρέωση της τρικομματικής κυβέρνησης, ότι θα κινηθεί προς την αποδυνάμωση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με ταυτόχρονη ενίσχυση της αιρετής Περιφέρειας»
ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σχετικά με ερώτηση του Γιώργου Μουστόγιαννη για τα όσα λέγονται ότι ενδέχεται τη θέση του Τάσου Αποστολόπουλου στην αποκεντρωμένη διοίκηση της Πελοποννήσου να αναλάβει ο Δημήτρης Δράκος. Πάντως ο κ. Τατούλης εξήρε την συνεργασία με τον κ. Δράκο και σημείωσε πως αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αντιπολιτευτική δράση κάποια πράγματα δεν θα είχαν προχωρήσει…
Νέα Πελοπόννησος και Νέα Ελλάδα
Σε απάντηση δικής μας ερώτησης σχετικά με τη «Νέα Ελλάδα» και για το αν έχει χαρακτήρα κόμματος ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη Νέα Πελοπόννησο πρόπλασμα της Νέας Ελλάδας και νέο τρόπο διαχείρισης της κρίσης που εδράζεται πάνω στις αρχές της μεθοδικότητας και της εργατικότητας, αλλά και του πείσματος και του σωστού σχεδιασμού και προγραμματισμού. «Το όραμα αυτό είναι συνώνυμο της προσδοκίας όλων των Ελλήνων αλλά και των απανταχού Φιλελλήνων για αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας και υιοθέτησης νέου δρόμου εξόδου από την κρίση» τόνισε ο κ. Τατούλης.
Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης
Ο Περιφερειάρχης απαντώντας στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε άλλη ερώτηση σχετικά με  την έξοδο της χώρας από την κρίση, υποστήριξε ότι η λύση θα έρθει από τις πολιτικές επιλογές και όχι από τις λογιστικές και αναφέρθηκε στη νέα κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, «η οποία εσχάτως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά βαθύτατα πολιτική, και αρχίζει να διατυπώνει απόψεις λήψης πολιτικών μέτρων».
«Αρχίζουν πλέον να ταυτίζονται με την άποψή μας, την οποία έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια κατά το παρελθόν, ότι το μέλλον είναι η ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης προκειμένου να λυθούν τα σύγχρονα προβλήματά της» δήλωσε κλείνοντας ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι οι Περιφέρειες θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο καθώς οι κυβερνήσεις για πολλά χρόνια θα ασχολούνται με τα ζητήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Σχολιάζοντας δε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ο κ. Τατούλης παρατήρησε ότι υπήρχε έλλειμμα πολιτικών προτάσεων, παρά μόνο λογιστικές προσεγγίσεις.

4Z_ZUqt4lXc