Χάρβαρντ:Υποτροφίες σε Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές στην Ελλάδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χάρβαρντ:Υποτροφίες σε Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές στην Ελλάδα

Ιανουάριος 17, 2017 - 11:17

Πρόσκληση υποβολής αίτησης για δύο υποτροφίες σε Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές στην Ελλάδα-Θερινό Πρόγραμμα του Χάρβαρντ στην Ελλάδα, Ιούλης 2017.

Κέντρο του Χάρβαρντ Ελληνικών Σπουδών (CHS) είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει δύο υποτροφίες σε junior μέλη ΔΕΠ (ΠΔ Λέκτορες, Λέκτορες ή Επίκουροι Καθηγητές) των Ελληνικών Πανεπιστημίων (Σχολές Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών) να ενταχθεί το Θερινό Πρόγραμμα του Χάρβαρντ στην Ελλάδα. Για μια πλήρη λίστα όλων των συνεργαζόμενων ελληνικών Πανεπιστημίων, παρακαλούμε ακολουθήστε το σύνδεσμο .

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα είναι μία από τις παλαιότερες και πιο επιτυχημένες καλοκαιρινές προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό Χάρβαρντ. Κατανέμεται μεταξύ των παραθαλάσσια πόλη του Ναυπλίου και την πόλη της Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε πρόσφατα δέκατο πέμπτο έτος του. Ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα του Χάρβαρντ-εκπαιδευμένο μελετητές στις ανθρωπιστικές επιστήμες, και καθηγητής του Χάρβαρντ και CHS Διευθυντής Gregory Nagy ως το αρχαιότερο μέλος ΔΕΠ, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη συγκριτική μελέτη των πολιτισμών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις κληρονομιές του Ελληνισμού και στην αυτοκρατορική και μετα-αυτοκρατορική σχηματισμούς στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι υποτροφίες στόχο να προσελκύσουν τους αιτούντες με ακαδημαϊκό υπόβαθρο έντονα σχετίζονται με τις επιστήμες του Ανθρώπου ή / και Κοινωνικών Επιστημών. CHS δίνει προτεραιότητα σε εκείνους των οποίων η αίτηση και τη συνοδευτική επιστολή δείχνουν ότι θα είναι άνετη εργασία σε ένα οικείο, διεθνή, πολυγλωσσική κοινότητα των μελετητών. Προηγούμενη εμπειρία σε παρόμοια ακαδημαϊκά προγράμματα / δραστηριότητες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Η υποτροφία περιλαμβάνει:

Έτος-μακρά συνάντηση, όπως CHS Fellow στο Συγκριτικές Πολιτισμικές Σπουδές στην Ελλάδα.

Έτος βίου πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές πηγές του Χάρβαρντ. Ο υπότροφος θα λάβετε ένα αναγνωριστικό και HarvardKey να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές βιβλιοθήκες, που διατίθεται μέσω του συστήματος της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Μια εβδομάδα-μακρά παραμονή στο Ναύπλιο ή στη Θεσσαλονίκη Ιούλιος 2017 (ημερομηνίες που θα καθοριστεί). Ο υπότροφος θα ενταχθούν στο πρόγραμμα το καλοκαίρι και να αλληλεπιδρούν με τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό. Αυτός / αυτή θα παραστούν όλα τα σεμινάρια που διδάσκονται κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και να αντιμετωπίσει μια διάλεξη στους φοιτητές on / περιοχή των καθηκόντων του ενδιαφέροντος. Το Κέντρο καλύπτει διαμονή, μεταφορά, πρωινό και δείπνο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του υποτρόφου με το πρόγραμμα το καλοκαίρι, και προσφέρει ένα μισθό με στόχο να καλύψει τις πρόσθετες δαπάνες.

Όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη ΔΕΠ πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα μέχρι τα μεσάνυχτα 9η Φεβρουαρίου 2017 (όλα τα έγγραφα στα αγγλικά):

Ένα πλήρες βιογραφικό

Μια επιστολή προθέσεων, εξηγώντας γιατί αυτός / αυτή θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα

Μια σύντομη περίληψη της διάλεξης που θα απευθύνεται στους μαθητές

Μια επιστολή αναφοράς (και στα αγγλικά), η οποία πρέπει να παραληφθεί από τη Δευτέρα 13 Φεβ, 2017. Η επιστολή πρέπει να τονίσει, μεταξύ άλλων, τις κοινωνικές δεξιότητες και η ικανότητα του αιτούντος να αλληλεπιδρούν έντονα σε μια αυστηρή, πολυ-πολιτισμικό περιβάλλον.

Όλα τα υλικά πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, σύμφωνα με το ακόλουθο σύνδεσμο: http://wp.chs.harvard.edu/chs-forms/application-chs-ccs-fellowships .

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, η επιτροπή (αποτελούμενη από CHS και CCS ΔΕΠ) θα αξιολογήσει όλες τις εφαρμογές, να προχωρήσει με τις συνεντεύξεις, και επιλέξτε τους υποτρόφους. CHS μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους αιτούντες για πρόσθετες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
http://chs.harvard.edu/ccsp
http://chs.harvard.edu/chsccsfellowships
http://www.summer.harvard.edu/study-abroad/greece

Για ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ Ευάγγελος Κατσαρέλη, Προγράμματα & Συντονιστής Εκδηλώσεις, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε ekatsarelis@chs.harvard.edu ή 27520 47030 (εσωτ. 2).