Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας

Ιανουάριος 18, 2017 - 17:27

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ: Η Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει τους σχεδιασμούς και την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο του Περάματος μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και καλεί το λαό να απομονώσει τα φασιστικά στοιχεία. Ευθύνη έχουν η κυβέρνηση και η αστυνομία, η οποία μάλιστα συνόδεψε τους χρυσαυγίτες μέσα στο σχολείο, αλλά και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής του Περάματος, η οποία έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων τα πράγματα, ουσιαστικά βάζοντας βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής.

Ο λαός μας ξέρει πολύ καλά ότι την προσφυγιά και τη μετανάστευση τη γεννούν ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας. Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα Ελλήνων και προσφύγων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια στα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες που θέλουν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό στη χαμοζωή.

Οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι και για την κατάσταση των προσφύγων αλλά και την κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, υπεύθυνοι είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που χρηματοδοτούν και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή όλα αυτά τα χρόνια.

Καλούμε το λαό μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να διεκδικήσει ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη από το κράτος, όλη την απαραίτητη υγειονομική φροντίδα που χρειάζονται τα ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα. Να φύγουν οι ΜΚΟ - επιχειρηματίες που εξυπηρετούν διάφορους ύποπτους σκοπούς. Να διεκδικήσει να πάνε οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες που επιθυμούν, εδώ και τώρα.

Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί, που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ