Ανδριανός: ότι λειτουργεί δημιουργικά,δεν το κατεδαφίζεις αλλά το στηρίζεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: ότι λειτουργεί δημιουργικά,δεν το κατεδαφίζεις αλλά το στηρίζεις

Ιανουάριος 19, 2017 - 14:26

φωτογραφία eurokinissi

 Προς δημοσίευση η μετατροπή της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ-Η διασφάλιση της λειτουργίας της Σχολής δικαίωση μιας μακράς σειράς συντονισμένων προσπαθειών.

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Τομεάρχης του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γιάννης Ανδριανός, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε ενόψει της δημοσίευσης της απόφασης για τη μετατροπή της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ, με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση έγινε κατανοητό από πλευράς του Υπουργού Παιδείας πως ό,τι λειτουργεί δημιουργικά, δεν το κατεδαφίζεις αλλά το στηρίζεις και το βελτιώνεις, γεγονός που είχα επισημάνει παλαιότερα και στον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, αλλά και στον Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη στην πρόσφατη συνάντησή μας.

Με την επικείμενη δημοσίευση της απόφασης για τη μετατροπή της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ, διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της και δικαιώνονται οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλαμε όλο αυτό το διάστημα όσοι πιστεύουμε στη σημασία της Σχολής για την κατάρτιση, την απασχόληση και την τοπική οικονομία.

Από την ίδρυση και έναρξη της λειτουργίας της Σχολής, που πετύχαμε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της Κυβέρνησης Σαμαρά, η ανταπόκριση υπήρξε σημαντικότατη, καθώς οι ειδικότητες που διδάσκονται καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες και ανοίγουν ουσιαστικές ευκαιρίες προκοπής και δημιουργίας στους καταρτιζόμενους. Μάλιστα, σ' αυτή την κατεύθυνση ήδη εξαρχής προγραμματίστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της σχολής με τη δημιουργία μικρού πρότυπου τυροκομείου και νέων ειδικοτήτων.

Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει ενεργά δομές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και απασχόληση συνδέοντας την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, και προσωπικά θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά κάθε ζήτημα που αφορά τις δομές παιδείας ως αναπληρωτής τομεάρχης”.