Ανδριανός:Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στη λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός:Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στη λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Ιανουάριος 20, 2017 - 13:46

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο και ευρύτερα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού, όπου διαπίστωσα από κοντά τη σημαντικότατη δουλειά που γίνεται χάρη στις τεράστιες προσπάθειες ολόκληρης της εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και συζήτησα τα σοβαρότατα προβλήματα που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ενδεικτικά επισημαίνω τις μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, καθώς μόλις 3 καθηγητές και 2 εθελοντές διδάσκουν σε 80 μαθητές. Από τους 3 καθηγητές ο ένας είναι ο Διευθυντής και ο δεύτερος ο υποδιευθυντής, που έχουν παράλληλα και διοικητικά καθήκοντα. Σημειώνω ότι ο υποδιευθυντής τοποθετήθηκε μόλις προχθές στο σχολείο, δηλαδή στο μέσο της χρονιάς και παράλληλα αποχώρησε μια καθηγήτρια που τοποθετήθηκε σε ΔΙΕΚ ως υποδιευθύντρια.