Ο Σύλλογος ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Σύλλογος ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ιανουάριος 27, 2017 - 09:17

Με 2017 ευχές υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά χορωδοί, μικροί και μεγάλοι, φίλοι και εκλεκτοί καλεσμένοι, κόβοντας την πίτα στον Σύλλογο ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017.

Ο πατήρ Μιχάλης Μετζάκης έκοψε την πίτα και η κ. Μαρία Σταματοπούλου νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. ανέπτυξε το θέμα: «Ο εθελοντισμός στο πέρασμα των αιώνων. Η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε εθνικό επίπεδο».

Η μεστή ομιλία της Ερυθροσταυρίτισσας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο εθελοντισμός, τόνισε, είναι ένας θεσμός που ξεφεύγει από την έννοια του φιλανθρωπισμού και δημιουργεί μια νέα μορφή αλληλεγγύης με ορατά αποτελέσματα. Είναι μια αυθόρμητη πράξη ενός ανθρώπου χωρίς καμία οικονομική ανταμοιβή που συμβάλλει με τις ενέργειές του σε πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που δεν μπορεί να επιλύσει κάποιος αρμόδιος φορέας. Με αναδρομή του εθελοντισμού από την αρχαιότητα ως σήμερα –αμφικτιονίες, δείπνα της Εκάτης, Ιπποκράτης, Μέγας Βασίλειος, Βυζάντιο, συμβολή της εκκλησίας, επανάσταση του 1821 με τους ευεργέτες- φτάνουμε το 1877 με την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η δημιουργία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, το ΠΙΚΠΑ, ο Ελληνικός Οδηγισμός και τέλος η ίδρυση των Γιατρών χωρίς σύνορα αναδεικνύουν την έννοια του πολίτη ως ενεργού μέλους της κοινωνίας. Μέσα σ` αυτό τον παράλογο κόσμο που ζούμε μακάρι το εθελοντικό κίνημα να μεγαλώσει και να συνεχίσει να αποτελεί φωτεινό στοιχείο της κοινωνίας, με όπλα την αγάπη, την αλληλεγγύη, την ευγένεια, τον αλτρουισμό και την εχεμύθεια. Εφόσον σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε τον συνάνθρωπο και τους εαυτούς μας, μπορούμε με ελεγχόμενες πράξεις να πιστέψουμε ότι οι στόχοι μας θα επιτευχθούν. Πού ξέρετε, ίσως καταφέρουμε να συμπληρώσουμε το έλλειμα του κοινωνικού κράτους αλλά και να αποδείξουμε ότι δε χάθηκε τίποτα από την ανθρωπιά μας.  Άλλωστε «όταν δε ζούμε ο ένας για τον άλλον είμαστε νεκροί», όπως κάποτε έγραψε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Δήμα-Πετροπούλου, ο πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Πραξιτέλους, αντιπρόσωποι συλλόγων και φορέων, φίλοι του συλλόγου και γονείς των μικρών μας χορωδών. Τα παιδιά της χορωδίας μας χάρισαν με τις ολόφρεσκες φωνές τους μελωδικές στιγμές με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Αναστασίας Σταματοπούλου. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο μικρός χορωδός Χρήστος Νάσσης  που κέρδισε ένα ρολόι, προσφορά του κ. Δημήτρη Κομπόση.

Ο Σύλλογος ετοιμάζεται για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του και για το ετήσιο φεστιβάλ χορωδιών.