Ερώτηση Ανδριανού για τα έργα εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για τα έργα εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους

Ιανουάριος 29, 2017 - 11:43

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου με θέμα την πορεία υλοποίησης  των έργων εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Mε την παρούσα Ερώτηση ζητώ να πληροφορηθώ σχετικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου Εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους και επανέκθεσης των συλλογών του βάσει των ήδη εγκεκριμένων μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 4.050.000 ευρώ, που είχε ενταχθεί  στο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Για την υλοποίηση του έργου έγιναν οι απαραίτητης εργασίες υπό την εποπτεία της Δ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε κτίριο 1000 τ.μ που παραχώρησε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι αρχαιότητες του μουσείου, να διαφυλαχθούν και να συντηρηθούν.
Επισημαίνεται ότι στην προηγούμενη σχετική, με αριθμό πρωτοκόλλου 2033/18-12-2015 Ερώτησή μου, ο τότε  Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς είχε απαντήσει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Η Ειδική Υπηρεσία Τομέα Πολιτισμού βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ενταχθεί ως νέο έργο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η πράξη: «Εκσυγχρονισμός και Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους» και να υλοποιηθεί η συνέχιση του έργου που αφορά α) στον εκσυγχρονισμό του κτηρίου και β) στην επανέκθεση των συλλογών του Μουσείου Άργους, βάσει των ήδη εγκεκριμένων μελετών. Το πρώτο σκέλος θα υλοποιηθεί με εργολαβία, ενώ το δεύτερο με αυτεπιστασία. Στο πλαίσιο αυτό και κατά την επόμενη φάση εξειδίκευσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 προγραμματίζεται να υποβληθεί Τεχνικό Δελτίο για το προτεινόμενο έργο”.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.
Ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης  των έργων εκσυγχρονισμού και επανέκθεσης  των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους, βάσει των ήδη εγκεκριμένων μελετών”.