Άδωνις, ο μετανοημένος βάρβαρος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άδωνις, ο μετανοημένος βάρβαρος

Ιανουάριος 29, 2017 - 14:38

Πρωτάθλημα κωλοτούμπας, αγωνιστική 1.234.234η και κάτι ψιλά...

Βγήκε ο Άδωνις στο ξεκούδουνο να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό που διαφήμιζε το βιβλίο του Πλεύρη (ξεχνώντας αυτό που έλεγε πριν από λίγο καιρό «θα είμαι για πάντα στο πλευρό του Πλεύρη»). Χρήσιμη η επανόρθωση του Άδωνι Γεωργιάδη σε σχέση με τους Εβραίους, αλλά δεν καταλαβαίνουμε πόθεν πώς προέκυψε αυτό.

Να έχει πράγματι μετανοήσει ο βάρβαρος; Να του τράβηξε το αφτί η Νέα Δημοκρατία; Κάποιοι άλλοι; Αυτό η ψυχούλα του το ξέρει.

(Ο Βορίδης πού είναι και τι κάνει τώρα τελευταία;)

Τον Μάιο του 2006, ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφήμιζε το βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη, «Οι Εβραίοι», στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλεάστυ, ιδιοκτησίας Γιώργου Καρατζαφέρη. Τότε ήταν εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ και υποψήφιος νομάρχης Αθηνών στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006.

Σήμερα ο Άδωνις είναι βουλευτής του κόμματος της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έντεκα χρόνια μετά την τότε διαφήμιση του βιβλίου του Κ. Πλεύρη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητεί συγγνώμη επειδή, όπως λέει, στο παρελθόν είχε συνυπάρξει «και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους συμπατριώτες μου».

Συγκεκριμένα, έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος:

«Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.

»Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

»Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλέυρη.

»Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

»Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών».

Ας ελπίσουμε ότι η μετάνοια είναι ειλικρινής και δεν προέκυψε από τίποτα πιέσεις -όνομα και μη χωριό, θυμάστε τι έγινε, για παράδειγμα, όταν ο Πελεγρίνης τόλμησε να πει ότι οι Εβραίοι οικειοποιήθηκαν το Ολοκαύτωμα και βρέθηκε στο πιτς φιτίλι να ζητήσει συγγνώμη επειδή του τράβηξαν το αφτί...

Ακόμη, επειδή κάνει λόγο για την ισότητα των λαών, να θυμίσουμε ότι κατά καιρούς έχει πει τα ακόλουθα πετυχημένα:

10 Ιουνίου 2013: «Οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα», «Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να έρχονται εδώ».

Απρίλιος του 2015: «Θα τους φέρεις στο δικό μου σπίτι που είμαι δεξιός και ήθελα κλειστά σύνορα και δεν θα τους πάρεις εσύ που ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Οχι κύριε, ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Μπόνους ένας λαθρομετανάστης σπίτι σου. Να τελειώνει η πλάκα».

Θα επανορθώσει και απέναντι στους μετανάστες; Τι, δεν πρέπει; Ο ρατσισμός δεν στρέφεται μόνο εναντίον των Εβραίων, Άδωνι...

Α! Μήπως να επανορθώσεις και απέναντι στους κομμουνιστές που λες ότι τους σιχαίνεσαι; (Αλλά αυτοί δεν έχουν κεντρικό συμβούλιο, ε;)